2009. gada 6. marts, 01:36

Liepājas teātrī pēdējo reizi skanēs opera-melodrāma "Agrā rūsa"

Jauns.lv

Liepāja, 6.marts, LETA. Šodien plkst.19 pēdējo reizi Liepājas teātrī izskanēs Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera opera-melodrāma "Agrā rūsa" Ivara Lūša režijā, aģentūru LETA informēja Liepājas teātra Mārketinga daļas vadītāja Anita Lūsēna.

Iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 2007.gada 4.oktobrī, atklājot Liepājas teātra 101.sezonu un vēl pirms pirmizrādes izraisot milzīgu skatītāju interesi. Liepājas teātrī un viesizrādēs Rīgā to noskatījušies ap 18 000 skatītāju, kopumā izrādot 46 izrādes.

"Agrā rūsa" pērn tika izvirzīta nominācijā "Gada muzikālā izrāde" "Spēlmaņu nakts" teātra balvai. 2008.gada augusta sākumā "Agrā rūsa" ar panākumiem viesojās Latvijas Nacionālajā teātrī.

Pētera Brūvera librets dzejā, kas veidots pēc tāda paša nosaukuma 1944.gadā izdotā Elīnas Zālītes romāna, Jāņa Lūsēna sarakstītā mūzika, kas aptver plašu žanrisko un stilistisko diapazonu - no renesanses motīviem līdz pat šlāgeriem un popdziesmām, mūsdienīgā un vizuāli krāšņā iestudējumā aktualizē mūžīgos jautājumus, kas risināmi teju ikvienam dzīves veidošanās sākumā.

Iestudējuma pamatā ir stāsts par lauku ģimnāzijas absolventi, kas dodas uz pilsētu dzīvot skaisti un bezrūpīgi. Meitenes dzīve sagriežas straujā notikumu virpulī, kurš liek iziet skaudru un sāpju pilnu ceļu līdz mīlestībai, patiesībai un sevis apzināšanai.

Režisors - Ivars Lūsis, scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Anna Heinrihsone, horeogrāfs - Agris Daņiļēvičs. Izrādē piedalās kamerkoris "Intis" Ilzes Valces vadībā un instrumentālā grupa Jāņa Lūsēna vadībā.