2009. gada 6. marts, 01:55

Ar paraugdemonstrējumiem atzīmēs Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes gadadienu

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Par godu Valsts robežsardzes (VRS) Aviācijas pārvaldes izveidošanas pirmajai gadadienai šodien plkst.11 Ludzas rajona Isnaudas pagasta Jaunsmilgās notiks svinīgs pasākums ar aviācijas skati un pārvaldes struktūrvienību paraugdemonstrējumiem.

Kā ziņots, 1.martā apritēja gads kopš VRS Aviācijas pārvaldes izveidošanas, kad sākās reāla Latvijas teritorijas robežapsardzība no gaisa.

Kā aģentūra LETA uzzināja VRS, Aviācijas pārvaldes rīcībā patlaban ir trīs helikopteri, no kuriem viens - "Agusta Bell 206B" - ir Somijas robežsardzes dāvinājums, savukārt divi "Agusta 109E Power" 2007.gadā iegādāti par Šengenas konvencijas finanšu programmas projekta līdzekļiem.

Aviācijas pārvaldes galvenie uzdevumi ir valsts robežas, tostarp jūras, uzraudzība no gaisa VRS teritoriālo pārvalžu interesēs, piedalīšanās meklēšanas un glābšanas operācijās, transporta operācijas, dalība speciālajās operācijās un atbalsta sniegšana citām Iekšlietu ministrijas iestādēm.

Papildus tiešajiem uzdevumiem VRS gaisa kuģi sniedz atbalstu arī citām valsts institūcijām - Katastrofu medicīnas centram, Nacionālās aviācijas un jūras glābšanas dienestam, pašvaldībām un neatliekamās medicīniskās palīdzības iestādēm.

VRS Aviācijas pārvalde ir nodrošināta ar piemērotu materiāltehnisko bāzi gaisa kuģu glabāšanai, bet pārvaldes personāls - ar Eiropas Savienības standartiem atbilstošām telpām.

VRS jau 2002.gadā tika izveidots Aviācijas dienests, kurš nedaudz vēlāk pārtapa par Aviācijas nodaļu VRS Ludzas pārvaldes sastāvā, bet no 2008.gada 1.marta kļuva par patstāvīgu pārvaldi VRS sastāvā.

Tēmas