2009. gada 6. marts, 11:23

Zināmi visi ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālisti

Jauns.lv

Londona, 6.marts, LETA. Eiropas spēcīgākajā basketbola klubu turnīrā - ULEB Eirolīgā - ceturtdien pēc otrā posma piektās kārtas spēlēm noskaidrojās visi ceturtdaļfinālisti.

A apakšgrupā Grieķijas klubs Pireju "Olympiakos" ar 84:81 savā laukumā pārspēja Itālijas vienību Milānas "Armani Jeans". Pēc šī mača līderpozīciju ar četrām uzvarām saglabāja Spānijas vienība "Tau Ceramica", kurai ar tikpat panākumiem seko "Olympiakos". "Armani Jeans" ar divām uzvarām ieņem trešo vietu, bet pēdējā, ceturtajā pozīcijā atrodas Sopotas "Prokom Trefl" no Polijas.

Svarīgu uzvaru izcīnīja D apakšgrupas komanda Sjēnas "Montepaschi" no Itālijas, kas ar 86:70 pieveica Horvātijas komandu Zagrebas "Cibona", nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Šajā mačā "Montepaschi" iztika bez viena no vienības līderiem Kšištofa Lavrinoviča, kurš nedēļas nogalē Itālijas čempionāta spēlē lauza roku un tagad nevarēs spēlēt vismaz mēnesi. Aizvadītajā mačā ļoti sekmīgi nospēlēja "Montepaschi" klubu pārstāvošais amerikānis Terels Makintairs, kurš guva 29 punktus. Uzvaru apakšgrupā jau garantējusi Maskavas CSKA komanda, kas piecos mačos tikusi pie četriem panākumiem, "Montepaschi" kontā ir trīs uzvaras, bet "Cibona" svinējusi panākumus divos mačos. Pēdējā, ceturtajā vietā grupā ar vienu uzvaru atrodas Turcijas klubs "Fenerbahce Ulker".

Abi ceturtdaļfinālisti jau pirms šīs kārtas bija zināmi no B apakšgrupas. Aizvadītajā līderu cīņā Barselonas "Regal" ar 90:79 savā laukumā pieveica citu Spānijas klubu Madrides "Real" un pārņēma līderpozīciju kopvērtējumā. Abām līdervienībām kārtu pirms regulārās sezonas beigām pašlaik ir pa četriem panākumiem un tām ar divām uzvarām seko Izraēlas vienība Telavivas "Maccabi Electra", kas ar 76:70 izbraukumā pieveica Berlīnes "Alba" komandu.

Divas spēcīgākās komandas bija zināmas arī C apakšgrupā, kur līderu cīņā ceturtdien Serbijas komanda Belgradas "Partizan" ar 63:56 pieveica Atēnu "Panathinaikos" komandu. Arī šeit abām komandām ir pa četriem panākumiem, bet tām ar trīs uzvarām seko Spānijas komanda Malagas "Unicaja".

Turnīra otrā posma pēdējās kārtas spēles tiks aizvadītas 11. un 12.martā. Pēc tam līdz 8.aprīlim plānots izspēlēt ceturtdaļfinālus, bet finālčetrinieka turnīrs no 1. līdz 3.maijam notiks Berlīnē.