2009. gada 21. aprīlis, 16:45

Rumānijas Futbola federācija par 300 000 eiro izpērk galvenā trenera Piturkas līgumu

Jauns.lv

Bukareste, 21.apr., LETA--AFP. Rumānijas futbola izlases galvenais treneris Viktors Piturka piekritis piedāvājumam par 300 000 eiro (210 840 latu) atteikties no sava līguma, otrdien izteicās Rumānijas Futbola federācijas (FRF) viceprezidents Jons Lupesku.

"Mums ir mutiska vienošanās ar Viktoru Piturku par līguma pārtraukšanu. Tas maksās 300 000 eiro," teica Lupesku, uzsverot, ka jaunais treneris tiks atrasts līdz 10.maijam.

Nākamo Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra maču Rumānija aizvadīs 6.jūnijā, kad izbraukumā tiksies ar Lietuvas valstsvienību.

53 gadus vecais Piturka no amata tika atlaists 9.aprīlī, jo komanda Pasaules kausa kvalifikāciju sākusi nesekmīgi un jau faktiski ir zaudējusi cerības kvalificēties finālturnīram. Pēdējo maču Rumānija aizvadīja mēneša sākumā, kad ar rezultātu 1:2 piekāpās Austrijas valstsvienībai un Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra septītās apakšgrupas kopvērtējumā ar četriem punktiem piecos mačos nokrita uz piekto pozīciju, faktiski zaudējot cerības kvalificēties finālturnīram.

Apakšgrupas kopvērtējuma vadībā pašlaik ar 12 punktiem ir Serbija, kurai ar desmit punktiem seko Francija, Lietuva izcīnījusi deviņus punktus, bet Austrijas kontā ir septiņi punkti.

Piturka sākotnēji noraidīja FRF piedāvājumu izpirkt līgumu par 250 000 eiro, sakot, ka par to vēlas saņemt pusmiljonu.

Kā iespējamais Piturkas aizvietotājs tiek minēts pašreizējais Ukrainas kluba Doņeckas "Šahtar" galvenais treneris Mirče Lučesku, kurš Rumāniju vadīja laika posmā no 1981. līdz 1985.gadam.

Tāpat tiek minēti Lučesku dēls Razvans, kurš pašlaik trenē vietējo klubu "Brasov", un leģendārais futbolists George Hadži, kurš valstsvienību uz īsu brīdi jau vadīja 2001.gadā un ir izteicis interesi atgriezties šajā amatā.