2009. gada 22. aprīlis, 19:40

Jēkabsone-Žogota gūst 14 punktus; "Dinamo" zaudē Maskavas CSKA klubam

Jauns.lv

Maskava, 22.apr., LETA. Krievijas sieviešu basketbola čempionāta fināla sērijas par trešo vietu pirmajā mačā Latvijas izlases kapteine Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva 14 punktus, tomēr viņas pārstāvētais klubs Maskavas "Dinamo" izbraukumā ar rezultātu 74:90 zaudēja Maskavas CSKA vienībai.

Latvijas basketboliste laukumā pavadīja 33 minūtes, realizējot piecus no septiņiem izmestajiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem, kā arī vienīgo soda metienu. Tāpat Jēkabsone-Žogota pieļāva trīs kļūdas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja divas personiskās piezīmes.

Uzvarētājām rezultatīvākā spēlētāja ar 21 gūto punktu bija Anna Votersa, kura izcīnīja arī 18 atlēkušās bumbas, bet Rebekas Hemonas rēķinā bija 16 punkti.

Nākamais mačs finālsērijā par trešo vietu tiks aizvadīts 25.aprīlī kluba "Dinamo" laukumā. Sērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām.

Jau ziņots, ka pusfināla sērijā "Dinamo" ar rezultātu 0-2 zaudēja latviešu speciālista Gundara Vētras trenētajai komandai Jekaterinburgas UGMK, bet CSKA basketbolistes pusfinālsērijā ar 1-2 piekāpās pašreizējai valsts čempionvienībai un pēdējo divu gadu FIBA Eirolīgas turnīra labākajai komandai Maskavas apgabala "Spartak".