2009. gada 23. aprīlis, 01:32

Atklās Andra Eglīša personālizstādi "Lietu kārtība"

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Šodien plkst.18 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles "Arsenāls" Radošajā darbnīcā tiks atklāta Andra Eglīša personālizstāde "Lietu kārtība", kura būs apskatāma līdz 31.maijam, aģentūru LETA informēja izstādes kuratore Diāna Barčevska.

Jaunā mākslinieka Andra Eglīša (1981) personālizstādi "Lietu kārtība" veido divas neatkarīgas daļas. Viena no tām ir telpiski tēlniecisks veidojums ar nosaukumu "Luxury replica". Otra ir gleznu cikls "Lietu kārtība", kas būvēts no daudziem neliela izmēra sadzīvisku fragmentu gleznojumiem, katram darbojoties par sevi un vienlaikus veidojot vienu kopīgu tēlu.

Andris Eglītis ir viens no veiksmīgākajiem jaunās paaudzes gleznotājiem, vizuālās mākslas izstādes "Rudens 2007" laureāts, kas par personālizstādi 2008.gadā "Zem debess juma" tika izvirzīts Purvīša balvai laikmetīgajā vizuālajā mākslā.

Kaut arī Eglītis izmanto klasiskus izteiksmes paņēmienus, viņa glezniecībai piemīt laikmetīgajai mākslai raksturīgā konceptualitāte, kas vizualizē iespējamo jaunas realitātes vīziju un mūsdienu cilvēka dzīves izjūtu. Atšķirībā no vispārpieņemtajām tendencēm attēlu kultūrā šodien Eglītis neaizraujas ar savu izpausmju spektra dažādošanu. Tūlītējs efekts un sakāpināta intensitāte palīdz radīt "apskaidrības mirkļus ikdienišķās detaļās", kā to definējis pats mākslinieks.

10.maijā plkst.15 mākslas zinātniece Diāna Barčevska aicina visus interesentus uz "Svētdienas sarunu" muzejā ar izstādes autoru.

Tēmas