2009. gada 23. aprīlis, 08:56

Krievijas hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta pārliecinoši uzvar Ungāriju

Jauns.lv

Cīrihe (Šveice), 23.apr., LETA. Pārliecinošu uzvaru pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta trešdien izcīnīja pašreizējā pasaules čempionvienība Krievija, kas ar rezultātu 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) pieveica Ungārijas izlasi.

Divus vārtus Krievijas izlases labā guva Aleksandrs Radulovs, bet pa reizei precīzi meta Oļegs Saprikins, Vitālijs Višņevskis un Antons Kurjanovs. Savukārt Ungārijas valstsvienības rindās vienīgo reizi precīzs bija Andrāss Benks.

Krievijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Iļja Brizgalovs, savukārt Ungārijas vārtu drošība bija uzticēta Leventem Šuperam.

Jau ziņots, ka pirms pasaules čempionāta Krievijas izlase uzvarēja Eirotūres hokejā pēdējā posma - "Česke Pojštovni" kausa izcīņas - turnīrā, kur ar 4:3 pieveica mājiniekus čehus, ar 2:4 atzina Somijas izlases pārākumu un ar 6:3 apspēlēja Zviedrijas valstsvienību.

Pasaules čempionātā, kas no 24.aprīļa līdz 10.maijam norisināsies Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē, Krievija spēlēs vienā apakšgrupā ar Šveices, Vācijas un Francijas izlasēm. Savukārt otrajā apakšgrupu turnīrā tai var sanākt tikties arī ar Latvijas valstsvienību.

Savukārt Ungārijas izlase, kura triumfēja pirmās divīzijas turnīrā un pēc 75 gadu pārtraukuma atgriezās hokeja elites grupā, spēlēs vienā apakšgrupā ar pasaules vicečempioni kanādiešiem, kā arī ar Slovākijas un Baltkrievijas valstsvienībām.