2009. gada 23. aprīlis, 11:33

Rojs Kīns apstiprināts par "Championship" līgas kluba Ispvičas "Town" galveno treneri

Jauns.lv

Londona, 23.apr., LETA--AFP. Bijušais Īrijas futbola izlases pussargs Rojs Kīns ceturtdien tika apstiprināts par Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - kluba Ispvičas "Town" galveno treneri.

37 gadus vecais Kīns, kurš pagājušā gada decembrī negaidīti pameta Anglijas premjerlīgas komandas "Sunderland" galvenā trenera amatu, ar Ipsvičas "Town" parakstīja līgumu uz diviem gadiem.

Iepriekšējais kluba "Town" galvenais treneris Džims Medžiltons no amata tika atbrīvots trešdien, pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka Ispvičas vienība ir zaudējusi jebkādas cerības iekļūt premjerlīgā.

"Championship" turnīrā komanda "Town" ar 60 punktiem 44 aizvadītajās spēlēs patlaban ieņem devīto vietu.

Par "Sunderland" galveno treneri Kīns kļuva 2006.gada augustā, jau savā pirmajā darba sezonā palīdzot klubam atgriezties Anglijas premjerlīgā.

Kīnam līdz kļūšanai par "Sunderland" galveno treneri nebija trenera pieredzes. No 1993. līdz 2005.gadam viņš spēlēja Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "United" sastāvā un izcīnīja septiņus Anglijas čempiona titulus, kā arī kļuva par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju 1999.gadā. Pēc aiziešanas no Mančestras viņš vēl spēlēja Skotijas komandā Glāzgovas "Celtic", bet pēc gurna traumas bija spiests beigt karjeru.

2002.gadā Kīns pēc konflikta ar Īrijas izlases galveno treneri Maiku Makartniju atvadījās no izlases, kuras sastāvā aizvadīja 66 spēles.