2009. gada 27. aprīlis, 03:32

Latvijas hokeja izlase tiekas ar Zviedrijas valstsvienību

Jauns.lv

Berne (Šveice), 27.apr., LETA. Savu otro spēli pasaules hokeja čempionātā šodien aizvada Latvijas izlase, kas C apakšgrupas mačā tiksies ar Zviedrijas valstsvienību.

Spēle Bernē, "PostFinance Arena" hallē sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot TV3 kanālā.

Paredzams, ka Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargās Edgars Masaļskis. Latvijas izlases treneri arī veikuši nelielas izmaiņas spēlētāju virknējumos, vietām samainot Aigaru Ciprusu un Armandu Bērziņu. Līdz ar to Cipruss nākamajā mačā spēlēs vienā trijniekā ar Robertu Jekimovu un Gunti Džeriņu, bet Bērziņš ar saviem ierastajiem partneriem Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu.

C apakšgrupas otrajā pirmdienas mačā Austrijas valstsvienība mērosies spēkiem ar ASV. Šis mačs sāksies plkst.17.15.

Jau ziņots, ka pirmajos mačos Latvija ar 2:4 piekāpās ASV, bet Austrija ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi spēlē ar Zviedriju.

Grupu turnīra pirmajā kārtā vēl latvieši trešdien spēkosies ar Austrijas izlasi.

Pirmā grupu turnīra spēles tiks aizvadītas līdz 29.aprīlim. Trīs labākās katras grupas komandas iekļūs nākamajā grupu turnīrā, kur aizvadīs vēl trīs spēles, savukārt katras apakšgrupas vājākā vienība savā starpā cīnīsies par 13.-16.vietu. Čempionāta divas vājākās izlases nākamgad būs spiestas startēt pirmajā divīzijā.

Pēc pirmā grupu turnīra no 30.aprīļa līdz 4.maijam trīs labākās A apakšgrupas komandas E grupā spēlēs ar trīs spēcīgākajām D apakšgrupas vienībām, bet B apakšgrupas izlases F grupā mērosies spēkiem ar C apakšgrupas valstsvienībām. Četras labākās komandas no E un F grupām iekļūs ceturtdaļfinālā, bet atlikušajām četrām komandām čempionāts būs beidzies.

5.maijā paredzēta brīvdiena, bet 6. un 7.maijā paredzētas ceturtdaļfināla spēles. Pusfināla mači notiks 8.maijā, bet divas dienas vēlāk - 10.maijā - tiks noskaidroti pasaules čempioni.

Līdz šim 24 pasaules čempionātos triumfējušas divas izlases - Kanāda un Krievija (ieskaitot PSRS panākumus). Savukārt 11 reizes par pasaules čempioniem kļuvuši čehu (ieskaitot Čehoslovākijas izlasi) hokejisti, bet astoņas reizes triumfējuši zviedri.

Latvijas izlase pagājušajā gadā pasaules čempionātā ierindojās 11.vietā, bet labākais sasniegums ir septītā vieta debijas reizē elites divīzijā 1997.gadā Somijā, kā arī 2004.gadā Čehijā. 1998.gadā pasaules čempionātā, kas arī notika Šveicē, Latvijas izlase ierindojās devītajā vietā.

Nākamais pasaules čempionāts notiks Vācijā no 2010.gada 7. līdz 23.maijam.