2009. gada 27. aprīlis, 09:16

Sevastova zaudē vienu pozīciju WTA vienspēļu rangā

Jauns.lv

Londona, 27.apr., LETA. WTA sieviešu tenisa vienspēļu ranga tabulā pirmdien vienu pozīciju zaudēja latviete Anastasija Sevastova, noslīdot uz 162.vietu.

Tikmēr cita Latvijas tenisiste Irina Kuzmina atguva divas pozīcijas, pakāpjoties uz 346.vietu. Tāpat par divām vietām pakāpās arī Līga Dekmeijere, kura šobrīd ieņem 620.pozīciju, savukārt Diāna Marcinkēviča atguvusi trīs vietas un patlaban ieņem dalītu 940.pozīciju.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā visas četras vadošās Latvijas tenisistes veiksmīgi pārstāvēja savu valsti Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā, kas no 22.aprīļa līdz 25.aprīlim norisinājās Turcijas kūrortā Antālijā.

Apakšgrupu turnīrā Latvija sākotnēji ar rezultātu 3-0 sagrāva Maroku, bet izšķirošajā mačā par pirmo vietu apakšgrupā ar 2-1 pieveica Portugāli. Savukārt cīņā pār tiesībām nākamgad startēt Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā ar rezultātu 3-0 tika pārspēta arī Gruzijas komanda.

Pirmo pozīciju pasaules rangā saglabāja Krievijas tenisiste Dināra Safina, kas aizvadītajā nedēļā apsteidza iepriekšējo WTA ranga līderi, amerikānieti Serēnu Viljamsu, bet trešo vietu saglabāja Safinas tautiete Jeļena Dementjeva, kurai cieši seko ceturtajā vietā esošā serbiete Jeļena Jankoviča.

Savukārt WTA dubultspēļu rangā Dekmeijere saglabāja savas karjeras augstāko pozīciju un joprojām atrodas 66.vietā. Kuzmina atguvusi divas pozīcijas arī dubultspēļu rangā, pakāpjoties uz 216.vietu, Sevastova saglabāja 385.vietu, kas arīdzan ir augstākā viņas karjerā, bet Marcinkēviča šonedēļ pakāpusies vēl par divām vietām un ieņem 759.pozīciju, kas viņai ir jauns rekords.