2009. gada 27. aprīlis, 11:42

Krievija pasaules čempionāta spēlē sagrauj Francijas valstsvienību

Jauns.lv

Cīrihe (Šveice), 27.apr., LETA. Pasaules hokeja čempionātā svētdien otro uzvaru izcīnīja Krievijas izlase, kas B apakšgrupas spēlē ar 7:2 (5:1, 1:1, 1:0) sagrāva Francijas valstsvienību.

Krievu hokejisti pretinieku cerības uz uzvaru faktiski likvidēja jau pirmo astoņu spēles minūšu laikā, pirmos vārtus gūstot jau otrajā mača minūtē, bet astotajā minūtē 55 sekunžu laikā raidot ripu Francijas izlases vārtos trīs reizes.

Pa diviem vārtiem Krievijas valstsvienības labā svētdien guva Aleksandrs Radulovs un Aleksejs Tereščenko, bet pa vienai reizei pretinieku komandas vārtsargu pārspēja Daniss Zaripovs, Aleksandrs Perežogins un Iļja Kovaļčuks. Savukārt Francijas izlases rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Kevins Hekfils un Liks Tardifs.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas spēlēs Krievija ar 5:0 sagrāva Vācijas izlasi, bet Francija ar 0:1 piekāpās Šveices valstsvienībai.

Savu otro spēli pasaules hokeja čempionātā šodien aizvadīs arī Latvijas izlase, kas C apakšgrupas mačā tiksies ar Zviedrijas valstsvienību.

Paredzams, ka Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargās Edgars Masaļskis. Latvijas izlases treneri arī veikuši nelielas izmaiņas spēlētāju virknējumos, vietām samainot Aigaru Ciprusu un Armandu Bērziņu. Līdz ar to Cipruss nākamajā mačā spēlēs vienā trijniekā ar Robertu Jekimovu un Gunti Džeriņu, bet Bērziņš ar saviem ierastajiem partneriem Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu.

Pirmā grupu turnīra spēles tiks aizvadītas līdz 29.aprīlim. Trīs labākās katras grupas komandas iekļūs nākamajā grupu turnīrā, kur aizvadīs vēl trīs spēles, savukārt katras apakšgrupas vājākā vienība savā starpā cīnīsies par 13.-16.vietu. Čempionāta divas vājākās izlases nākamgad būs spiestas startēt pirmajā divīzijā.

Pēc pirmā grupu turnīra no 30.aprīļa līdz 4.maijam trīs labākās A apakšgrupas komandas E grupā spēlēs ar trīs spēcīgākajām D apakšgrupas vienībām, bet B apakšgrupas izlases F grupā mērosies spēkiem ar C apakšgrupas valstsvienībām. Četras labākās komandas no E un F grupām iekļūs ceturtdaļfinālā, bet atlikušajām četrām komandām čempionāts būs beidzies.

5.maijā paredzēta brīvdiena, bet 6. un 7.maijā paredzētas ceturtdaļfināla spēles. Pusfināla mači notiks 8.maijā, bet divas dienas vēlāk - 10.maijā - tiks noskaidroti pasaules čempioni.