2009. gada 27. aprīlis, 23:40

Latvijas izlase pēc pagarinājuma spēlē neizšķirti ar Zviedrijas valstsvienību

Jauns.lv

Berne (Šveice), 27.apr., LETA. Pasaules hokeja čempionāta C apakšgrupas otrajā mačā Latvijas izlase pēc pamatlaika spēlē neizšķirti 2:2 ar Zviedrijas valstsvienību.

Spēles rezultātu 16.minūtē atklāja Līnuss Umarks. Otrās trešdaļas vidū ar tālmetienu vārtu augšējā stūrī vairākumā rezultātu izlīdzināja Krišjānis Rēdlihs, bet trešdaļas pēdējā minūtē Latviju jau vadībā izvirzīja Lauris Dārziņš. Trešās trešdaļas pirmajā minūtē Magnuss Jūhansons rezultātu izlīdzināja un ar rezultātu 2:2 mača pamatlaiks arī noslēdzās. Savukārt pagarinājumā vārti gūti netika un spēle turpināsies ar pēcspēles metieniem.

Spēle pašlaik norisinās Bernē, "PostFinance Arena" hallē, un to tiešraidē iespējams vērot TV3 kanālā.

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargā Edgars Masaļskis.

Zviedrijas izlasē pirmo spēli šajā pasaules čempionātā aizvada Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrucēji Patriks Berglunds un Kristians Husēliuss, kuri pirmajā mačā nespēlēja. Savukārt cits uzbrucējs Jūels Ludkvists muskuļu traumas dēļ šajā čempionātā vairs nepiedalīsies.

Jau ziņots, ka pirmajos mačos Latvija ar 2:4 piekāpās ASV, bet Austrija ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi spēlē ar Zviedriju. Savukārt pirmajā pirmdienas spēlē ASV pieveica Austriju ar rezultātu 6:1.

Pirmā grupu turnīra spēles tiks aizvadītas līdz 29.aprīlim. Trīs labākās katras grupas komandas iekļūs nākamajā grupu turnīrā, kur aizvadīs vēl trīs spēles, savukārt katras apakšgrupas vājākā vienība savā starpā cīnīsies par 13.-16.vietu. Čempionāta divas vājākās izlases nākamgad būs spiestas startēt pirmajā divīzijā.

Pēc pirmā grupu turnīra no 30.aprīļa līdz 4.maijam trīs labākās A apakšgrupas komandas E grupā spēlēs ar trīs spēcīgākajām D apakšgrupas vienībām, bet B apakšgrupas izlases F grupā mērosies spēkiem ar C apakšgrupas valstsvienībām. Četras labākās komandas no E un F grupām iekļūs ceturtdaļfinālā, bet atlikušajām četrām komandām čempionāts būs beidzies.

5.maijā paredzēta brīvdiena, bet 6. un 7.maijā paredzētas ceturtdaļfināla spēles. Pusfināla mači notiks 8.maijā, bet divas dienas vēlāk - 10.maijā - tiks noskaidroti pasaules čempioni.

Līdz šim 24 pasaules čempionātos triumfējušas divas izlases - Kanāda un Krievija (ieskaitot PSRS panākumus). Savukārt 11 reizes par pasaules čempioniem kļuvuši čehu (ieskaitot Čehoslovākijas izlasi) hokejisti, bet astoņas reizes triumfējuši zviedri.

Latvijas izlase pagājušajā gadā pasaules čempionātā ierindojās 11.vietā, bet labākais sasniegums ir septītā vieta debijas reizē elites divīzijā 1997.gadā Somijā, kā arī 2004.gadā Čehijā. 1998.gadā pasaules čempionātā, kas arī notika Šveicē, Latvijas izlase ierindojās devītajā vietā.

Nākamais pasaules čempionāts notiks Vācijā no 2010.gada 7. līdz 23.maijam.