2009. gada 18. maijs, 13:04

"Pasažieru vilciens" kampaņā cenšas piesaistīt skolēnus

Jauns.lv

Rīga, 18.maijs, LETA. AS "Pasažieru vilciens" (PV) aicina skolēnus un skolotājus pavasara ekskursijām izmantot piedāvājumu "Apceļo Latviju ar vilcienu", sākotnēji piedāvājot trīs vienas dienas maršrutus uz Tukumu, Ķegumu un Saulkrastiem.

Kā aģentūru LETA informēja akcija rīkotāji, lai veicinātu ekonomisku un ekoloģisku tūrismu Latvijā, PV maijā sadarbībā ar VAS "Latvijas dzelzceļš", Tūrisma attīstības valsts aģentūru un tūrisma informācijas birojiem piedāvās maršrutus no Rīgas un citām Latvijas pilsētām ar vilcienu.

Pirmie ir izstrādāti trīs maršruti pavasara ekskursijām uz Velosipēdu muzeju un Saulrieta taku Saulkrastos, uz Durbes pili Tukumā un Enerģētikas muzeju un Krusta kalnu Ķegumā.

Ekskursiju grupām ir pieejamas arī atlaides.

PV atgādina par nepieciešamību ievērot piesardzību vilcienu un sliežu ceļu tuvumā, lai iecerētais brauciens ar vilcienu vai atrašanās sliežu ceļu tuvumā neuzmanīgas rīcības dēļ nepārvērstos traģēdijā. PV arī lūdz pieaugušajiem atgādināt bērniem un jauniešiem, cik svarīgi ir saglabāt piesardzību uz dzelzceļa staciju peroniem vilcienu pienākšanas un atiešanas laikā, kā arī sliežu ceļu tuvumā.