2009. gada 18. maijs, 17:59

Kolorādo "Avalanche" galvenā trenera darbu piedāvā bijušajam kluba vārtsargam Ruā

Jauns.lv

Ņujorka, 18.maijs, LETA. Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolorādo "Avalanche" galvenā trenera darbu piedāvājis bijušajam vienības vārtsargam un NHL Slavas zāles iemītniekam Patrikam Ruā, vēsta laikraksts "The Denver Post".

Ruā, kurš 2003.gadā klubā "Avalanche" beidza karjeru, bet 2006.gadā tika uzņemts NHL Slavas zālē, Kolorādo vienības galvenā trenera amatā ieņemtu Tonija Granato vietu. Granato ar komandu "Avalanche" vēl ir spēkā divu gadu līgums, un viņš pagaidām nav saņēmis ziņu, ka tiek atbrīvots no amata.

Ruā, kurš ir Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) komandas Kvebekas "Remparts" līdzīpašnieks, ģenerālmenedžeris un arī treneris, apstiprināja, ka ir ticies ar "Avalanche" prezidentu Pjēru Lakruā, tomēr tikšanās laikā netika runāts par Ruā nākotni.

"Uz turieni devos, lai apciemotu Pjēru pēc operācijas. Tāpat man Denverā ir palikuši draugi, kurus vēlējos redzēt," teica Ruā.

"Tomēr mēs nerunājām par manu nākotni. Lai gan Lakruā vēlējās zināt manus nākotnes plānus, es viņam pateicu, ka šobrīd par to īpaši nedomāju," piebilda leģendārais vārtsargs.

Ruā kopā ar komandu "Avalanche" 1996. un 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu.

Ruā līdz pat šī gada martam piederēja NHL rekords uzvarēto spēļu skaita ziņā - Ruā karjeras laikā izcīnīja 551 uzvaru, bet 14.martā šo rekordu atkārtoja Ņūdžersijas "Devils" vārtsargs Martins Brodērs, kurš pāris dienas vēlāk šo rekordu arī pārspēja.

Brodērs šosezon atkārtoja vēl vienu Ruā sasniegto līgas rekordu Stenlija kausa izcīņas turnīrā aizvadīto "sauso" spēļu ziņā - abi vārtsargi "play off" turnīrā tagad nav pārspēti 23 spēlēs.

Kā zināms, "Avalanche" šosezon palika pēdējā vietā Rietumu konferencē, 82 mačos izcīnot tikai 69 punktus, kas bija trešais sliktākais rādītājs visā līgā.

Kopš komandas pārcelšanās uz Denveru 1995.gadā šis bija vienības sliktākais starts NHL čempionātā.

Pēc tik neveiksmīgi aizvadītās sezonas darbu nācās zaudēt komandas ģenerālmenedžerim Fransuā Žigēram, kurš par "Avalanche" ģenerālmenedžeri un viceprezidentu kļuva 2006.gadā.