2009. gada 19. maijs, 08:12

"Penguins" ar uzvaru sāk Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences finālu

Jauns.lv

Pitsburga (ASV), 19.maijs, LETA. Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfināla - Austrumu konferences fināla - sēriju pirmdien ar uzvaru sāka Pitsburgas "Penguins" komanda, kas savā laukumā ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pieveica Karolīnas "Hurricanes".

Komanda "Penguins" pirmajā trešdaļā pēc Miroslava Šatana un Jevgēņija Malkina precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet otrajā trešdaļā "Hurricanes" labās malas uzbrucējs Čads Larouzs vienus vārtus atguva. Trešās trešdaļas 12.minūtē Filips Bušērs panāca 3:1 "Penguins" labā, bet divas ar pusi minūtes pirms mača pamatlaika beigām vārtus guva Džo Korvo, tomēr ar to nepietika, lai viesi izcīnītu uzvaru.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Penguins" izvirzījās vadībā ar rezultātu 1-0. Nākamais mačs norisināsies ceturtdien Pitsburgā.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences pusfinālā "Penguins" ar 4-3 pieveica Vašingtonas "Capitals", bet komanda "Hurricanes" ar 4-3 pārspēja regulārā čempionāta konferences uzvarētājus Bostonas "Bruins.

Kā zināms, Rietumu konferences finālā tiekas pašreizējā čempionvienība Detroitas "Red Wings" un Čikāgas "Blackhawks". Arī šajā sērijā rezultāts šobrīd ir 1-0 "Red Wings" labā, bet sērijas otrais mačs norisināsies otrdien Detroitā.