Drošības policija: ziņojiet par balsu pirkšanu!
Sabiedrība
2009. gada 23. maijs, 17:07

Drošības policija: ziņojiet par balsu pirkšanu!

Jauns.lv

67208964 — uz šo telefonu varēsiet zvanīt, ja būsiet gatavi liecināt par iespējamo balsu pirkšanu gaidāmajās pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanās.

Šī gada pirmsvēlēšanu laiks, salīdzinot ar iepriekš pieredzēto, atšķiras ar to, ka gan politiķi, gan tiesībsargāšanas iestādes daudz vairāk akcentē domu par to, ka iespējama balsu pirkšana.

Lai neitralizētu iespējamās nelikumības, Drošības policija sola strādāt pastiprinātā režīmā un jau savlaicīgi izplatījusi uzsaukumu, kurā aicināts ziņot par iespējamiem balsu pirkšanas mēģinājumiem 6.jūnijā gaidāmajās pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanās.

Ja jūsu rīcībā ir informācija par to, ka ir notikusi vai var notikt balsu pirkšanu, vērsieties tuvākajā policijas iecirknī, zvanot pa tālruni 02 vai 112, vai Drošības policijā, zvanot pa tālruni 67208964, vai sūtot e-pastu: dpdd@dp.gov.lv .

Der iegaumēt, ka par minēto noziegumu saskaņā ar Krimināllikuma 90.pantu draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām.

Vēlēšanu laikā atbildīgie dienesti un tiesībaizsardzības iestādes strādās pastiprinātā režīmā, uzsvēra DP.

kasjauns.lv/ Foto: google