Sabiedrība
2009. gada 6. jūnijs, 12:01

Cimdars novērotājiem pārmet nekompetenci

Jauns.lv

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars norāda, ka atsevišķi vietējie vēlēšanu novērotāji savas nekompetences dēļ traucē normālu iecirkņu darbu.

"Diemžēl jāatzīst, ka atsevišķos iecirkņos vēlēšanu novērotāji uzvedas nesaprotami, un es varu teikt, ka arī traucē vēlēšanu norisi.. Visi grib izteikties par vēlēšanām, taču nepārzina procedūru," sacīja Cimdars.

Vēlēšanas novēro arī ārvalstu novērotāji, taču problēmas sagādā vietējie novērotāji - partiju pārstāvji. Cimdars nevēlējās minēt konkrētus iecirkņus, kuros ir šādas problēmas. Savukārt Latvijas radio ziņo, ka incidents noticis Liepājā. Turklāt, esot aizdomas, ka novērotāji, kuri pārstāv skandalozo Osipova partiju, bijuši reibumā. Uz notikuma vietu izsaukta pašvaldības policija.

Cimdars pastāstīja, ka šiem novērotājiem, piemēram, nepietiekot procesu "novērot no trīs metru attāluma". "Viņiem vajag vēl tuvāk. Šie cilvēki nepārzina procedūru, bet vēlas sniegt dažādus padomus, un beigu beigās sanāk tā, ka vietējām vēlēšanu komisijām ir jāskaidrojas, ka tās nav blēdes. Principā es to uztveru kā vēlēšanu norises traucēšanu," klāstīja Cimdars.

"Ja vēlēšanu komisijas vadītājs uz vietas ir cilvēks ar augstu pašcieņu un viņam visu laiku jātaisnojas šiem novērotājiem, ka viņš nav blēdis, tas nav normāli. Viens otrs novērotājs ir aizdomu pilns, nekompetents un pret savu nezināšanu prasa atlaides," teica Cimdars.

BNS