Uz „Saskaņas centra” bāzes plāno veidot partiju
Politika
2009. gada 10. jūnijs, 08:40

Uz „Saskaņas centra” bāzes plāno veidot partiju

Jauns.lv

"Saskaņas centrs", kuru veido pieci politiskie spēki - Tautas saskaņas partija, "Jaunais centrs", Latvijas Sociālistiskā partija, Daugavpils pilsētas partija un LSDSP -, apvienības statusā vada pēdējo gadu.

Tās paplašināšanās ir pabeigta, un uz apvienības bāzes jāveido partija, laikrakstam "Diena" paziņojuši tās vadītāji Nils Ušakovs un Jānis Urbanovičs.

Šķelšanās draudi "Saskaņas centrā", kad "Jaunā centra" priekšsēdis Sergejs Dolgopolovs raidījis signālus par iespējamo piesliešanos LPP/LC līderim Aināram Šleseram, varētu pasteidzināt partijas izveidošanu.

Dolgopolovs to uzskata tikai par teorētiski iespējamu, bet ne praktiski tuvākajā laikā īstenojamu ideju atšķirīgo partiju ideoloģiju dēļ. Viņš arī izturas tā it kā nekādu šķelšanu nebūtu plānojis, lai gan par to neoficiāla informācija izskanēja vēl pirms vēlēšanām.

Jau pēc 9.Saeimas vēlēšanām SC frakcijā, kur S.Dolgopolovs no JC bija vienīgais deputāts, izskanēja bažas par viņu kā "vājāko posmu", ko tagad Dolgopolovs komentē: "Es esmu drošākais posms, jo biju šīs apvienības pirmais priekšsēdētājs un nevēlos to graut." Taču toreiz Urbanovičs mīļā miera labad sarunāja ar koalīciju Dolgopolovam Mandātu komisijas priekšsēža amatu.

BNS /foto:LETA