Sabiedrība
2009. gada 16. jūnijs, 21:47

Zviedrijas premjers: Eiropas Savienībai jāapzinās situācijas smagums Latvijā

Jauns.lv

Visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm būtu jāsaprot, ka viena no bloka dalībvalstīm Latvija ir nonākusi patiešām ļoti smagā ekonomiskā situācijā, kam apliecinājums ir valdības pēdējā laikā pieņemtie lēmumi par algu, pensiju un citu sociālo pabalstu samazināšanu.

To otrdien preses konferencē Stokholmā paziņoja Zviedrijas premjers Fredriks Reinfelts, brīdinot, ka šo lēmumu dēļ Latvijā var sākties politiski satricinājumi.

"Mēs vēlamies vērst uzmanību uz to, ka valsts, kur valdība nolemj samazināt algas teju visiem strādājošajiem, kā arī slēgt skolas un slimnīcas, atrodas ļoti smagā stāvoklī," viņš sacīja.

"Es domāju, ka visi saprot - tas ir aizsākums politiskiem satricinājumiem un spiedienam Latvijā. Es domāju, ka visām ES valstīm būtu jāapzinās, ka šādas problēmas var piemeklēt valsti, kas ir ES dalībniece," norādīja Zviedrijas valdības vadītājs.

Viņš piemetināja, ka Zviedrijas valdības piešķirtie aizdevumi Latvijai un garantiju programma, kas aptvert zviedru banku biznesu Baltijā, ir signāls, ka zviedru bankas neplāno pamest Latviju un abu pārējo Baltijas valstu tirgus un ieradušās tajos uz ilgu palikšanu.

Preses konference bija veltīta Zviedrijas gaidāmajai prezidentūrai ES, kas sāksies 1.jūlijā.

BNS

Tēmas