Latvijā ir lielākais daudzdzīvokļu namos mītošo mājsaimniecību īpatsvars ES
Sabiedrība
2009. gada 27. jūnijs, 21:32

Latvijā ir lielākais daudzdzīvokļu namos mītošo mājsaimniecību īpatsvars ES

Jauns.lv

Latvijā 72% mājsaimniecību mīt daudzdzīvokļu namos. Tas ir lielākais šādu mājsaimniecību īpatsvars Eiropas Savienībā.

Salīdzinoši augsts daudzdzīvokļu namos mītošo mājsaimniecību īpatsvars reģistrēts arī Igaunijā (69%), Spānijā (66%) un Vācijā (62%).

Savukārt mazākais šādu mājsaimniecību īpatsvars fiksēts Īrijā (4%), Lielbritānijā (18%) un Kiprā (25%).

Lietuvā daudzdzīvokļu namos mājo 59% mājsaimniecību, bet vidēji ES - 46% mājsaimniecību.

Salīdzinoši neliels - 23% - Latvijā ir to mājsaimniecību īpatsvars, kas mitinās savrupmājās, bet Igaunijā un Lietuvā tas ir nedaudz augstāks - attiecīgi 27% un 32%.

Vislielākais privātmājās mītošo mājsaimniecību īpatsvars - 65% - fiksēts Slovēnijā, dzīvi savrupos namos izvēlējušies 57% mājsaimniecību Ungārijā un 56% mājsaimniecību Rumānijā.

Savukārt visniecīgākais privātmājās mītošo mājsaimniecību īpatsvars - tikai 4% - reģistrēts Maltā, seko Nīderlande (14%) un Spānija (16%). Vidēji visās bloka dalībvalstīs savrupmājās mīt 30% mājsaimniecību.

Latvijā vismazākais - tikai 5% - ir to mājsaimniecību īpatsvars, kas mīt rindu mājās, Igaunijā šis rādītājs ir vēl zemāks - tikai 4%, bet Lietuvā - 9%.

Vislielākais rindu mājās mītošo mājsaimniecību īpatsvars reģistrēts Lielbritānijā (59%), Īrijā un Nīderlandē (abās 55%), bet vismazākais - Slovākijā (2%) un Rumānijā (3%). Vidēji ES rindu mājās mīt 22% mājsaimniecību.

BNS/foto:LETA

­