Varšavā ultrareliģiozi poļi ar lūgšanām protestēs pret Madonnas koncertu
Sabiedrība
2009. gada 8. jūlijs, 07:56

Varšavā ultrareliģiozi poļi ar lūgšanām protestēs pret Madonnas koncertu

Jauns.lv

Polijas ultraradikālā reliģiskā kustība rīkos lūgšanu sesijas, lai protestētu pret Madonnas koncertu Varšavā, kas notiks 15. augustā - dienā, kad Romas katoļi svin Svētas Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus.

"Mēs gatavojamies turpināt krusta karu, sarīkot pie Varšavas pilsētas domes lūgšanu sesijas katru dienu, sākot no 1.augusta," sacīja "Komiteja ticības un tradīcijas aizsardzībai" vadītājs Marians Brudziņskis.

"Mēs sāksim [šīs sesijas] kā dažu simtu cilvēku grupa, taču esmu pārliecināts, ka [vēlāk] laukums pie pilsētas domes būs pilns ar ticīgajiem," viņš teica.

Brudziņskis, kurš agrāk darbojies Polijas galēji labējā katoliskā partijā "Polijas ģimeņu līga", ar savām aktivitātēm grib piespiest pilsētas domi aizliegt Madonnas šovu Polijā, kas būs skandalozās itāliešu izcelsmes amerikāņu dziedātājas pirmā uzstāšanās šajā Austrumeiropas valstī.

Koncerta organizatori informē, ka 70 000 biļešu uz gaidāmo koncertu, kas notiek popmūzikas karalienes pasaules turnejas "Sweet&Sticky" ietvaros, jau ir izpārdotas.

Ar dumpinieces slavu pazīstamā Madonna jau agrāk ir daudzkārt sadusmojusi pārliecinātus kristiešus arī savu pikanto uzstāšanos uz skatuves, un sevišķi lielu ticīgo nosodījumu izpelnījās skandalozā krustā sišanas ainu viņas koncertos pasaules turnejas "Confessions" laikā 2006.gadā. Kristieši arī pauduši aizvainojumu, ka viņa uzstājas ar vārdu Madonna, kas arī apzīmē Jēzus Kristus māti Jaunavu Mariju.

Vairāk nekā 90 procenti no 38 miljoniem Polijas iedzīvotāju ir Romas katoļi, kuru vidū ir izplatīts Jaunavas Marijas kults.

Pasaules koncertturneju, kuru Madonna uzsāka pagājušajā gadā, kopumā jau apmeklējuši vairāk nekā divi miljoni cilvēku 58 valstīs. Šī turneja kļuvusi par veiksmīgāko mākslinieces karjerā un tās ieņēmumi 2008.gadā veidoja iespaidīgu summu - aptuveni 280 ASV miljonus dolāru (140 miljonus latu). Pateicoties pilnībā izpārdotajiem koncertiem, "Sticky&Sweet Tour" ir visu laiku veiksmīgākā solomākslinieka turneja mūzikas vēsturē. Turklāt ienākumu ziņa tā ir sekmīgākā tūre starp visiem 2008.gadā koncertējušajiem mūziķiem.

4.augustā Tallinas Dziesmu svētku laukumā norisināsies vienīgais Madonnas koncerts Baltijā.

BNS