Sabiedrība
2009. gada 29. jūlijs, 13:25

Daugavā un Sarkandaugavas kanālā konstatēti eļļas plankumi

Jauns.lv

Šorīt Rīgā, Daugavā, pie jūras vārtiem, konstatēts iespējamu naftas produktu piesārņojums, kas patlaban jau ir norobežots ar bonām, savukārt vēlāk eļļas plankumi atrasti arī Sarkandaugavas kanālā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inese Veisa, šonakt plkst.0.37 saņemta informācija, ka Rīgā, Daugavā, ūdenī redzami naftas produktu plankumi.

Pamatojoties uz saņemto informāciju, ar laivām tika pārmeklēta Daugavas akvatorija no Akmens līdz Vanšu tiltam, kā arī teritorija pie Andrejostas. Atbildīgo dienestu darbinieki nekādu noplūdi nekonstatēja. Uzaustot rīta gaismai, Daugavas akvatorija tika apskatīta no helikoptera lidojuma, kad pie jūras vārtiem tika pamanīti četri aptuveni 100 kvadrātmetru lieli eļļas plankumi. Notikuma vietā strādāja gan VUGD, gan Krasta apsardzes, gan atkritumu pārstrādes kompleksa "Eko osta" speciālisti, kuri bija izlikuši bonas.

Savukārt vēlāk, ap plkst.9, no Ķīšezera glābšanas stacijas VUGD saņēma informāciju par Sarkandaugavas kanālā konstatētiem eļļas plankumiem.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki kanālā konstatēja aptuveni 100 kvadrātmetru lielu eļļas plankumu. Sarkandaugavā ieradās arī robežsargi.

Patlaban vēl nav izdevies noskaidrot, no kurienes notikusi noplūde Sarkandaugavas kanālā, taču pie tā tiek strādāts, apsekojot tuvāko apkārtni, pastāstīja Veisa.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts Vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vadītājs Vladislavs Barsukovs, vakar ap plkst.20 tika konstatēts naftas piesārņojuma plankums aptuveni 120 000 kvadrātmetru platībā. Vakar ar vēju no šī piesārņojuma naftas piesārņojums ienests arī Sarkandaugavas kanālā. "Mūsu dienesta cilvēki patlaban noskaidro negadījuma apstākļus, un tiek apzināti iespējamajiem piesārņojuma avoti - visi kuģi, kas atradās Rīgas ostā. Patlaban "Eko osta" ir izvietojusi bonas un piesārņojums tiek savākts. Tas nerada draudus apkārtējai videi," stāstīja Barsukovs.

Šīs nedēļas laikā tiks veiktas piesārņojuma analīzes, lai atrastu piesārņojuma avotu.

LETA

Tēmas