Nomainīta Dzintaru koncertzāles vadība. Iemesls - operas svētki
Sabiedrība
2009. gada 8. augusts, 15:35

Nomainīta Dzintaru koncertzāles vadība. Iemesls - operas svētki

Jauns.lv

Neuzticība Dzintaru koncertzāles vadītājam Andrejam Kondratjukam izteikta saistībā ar Daiņa Kalna Opermūzikas svētkiem. Jūrmalā šogad tie vairs nenotika.

Jūrmalas pilsētas domē šodien notika SIA "Dzintaru koncertzāle" dalībnieku sapulce, kurā tika lemts jautājums par izmaiņām pašvaldības kapitālsabiedrības valdes sastāvā.

Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieka pienākumu izpildītāja Baiba Gailīte pastāstīja Gailīte, dalībnieku sapulce nolēma atsaukt valdes priekšsēdētāju Andreju Kondratjuku, valdes locekļus Līgu Piranti un Marinu Žukovu. Par jauno valdes priekšsēdētāju iecēla Svenu Renemani, līdzšinējo Jūrmalas Mūzikas vidusskolas direktoru. Par valdes loceklēm iecēla Jūrmalas pilsētas domes deputāti Marinu Vorobjovu (SC) un žurnālisti Diānu Bērzu.

SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes priekšsēdētāja atalgojums būs 1247 lati, valdes locekļu atalgojums - 500 lati, kas ir par 44 latiem mazāk nekā līdzšinējiem valdes locekļiem.

Jautājums par "Dzintaru koncertzāles" valdes priekšsēdētāja nomaiņu ir saskaņots koalīcijas sanāksmē, skaidro Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs un pašvaldības kapitāldaļu turētāja pārstāvis Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas").

"Esam izteikuši neuzticību Kondratjukam saistībā ar Daiņa Kalna Opermūzikas svētkiem, kas pēc diviem sekmīgiem gadiem Jūrmalā šogad te vairs nenotika. Uzņēmumā nav uzskaites par biļešu apriti un daudzajām brīvbiļetēm, kas tika dalītas uz sarīkojumiem, mazinot koncertzāles ieņēmumus un pat, iespējams, radot finansiālus zaudējumus. Esmu uzdevis kapitālsabiedrību revidentam veikt koncertzālē tematisko revīziju," uzsvēra Munkevics.

Koncertzāle savu darbu turpinās. Tās uzplaukums un starptautiskie projekti, kas tajā notiek, nav vienpersonisks Kondratjuka nopelns - tas viss tika aizsākts un izlolots jau koncertzāles iepriekšējā direktora Leonīda Aleksejeva laikā - un tālākos panākumus arī turpmāk sekmēs tikai kopējs pašvaldības darbs, pārliecināts Munkevics.

Vakar Munkevicam tika nosūtīta atklāta vēstule, kurā apgalvots, ka, tieši pateicoties Kondratjuka neatlaidībai un darba sparam, ir izveidota veiksmīga sadarbība ar producentu kompānijām, kas nodrošina "Dzintaru koncertzāles" atpazīstamību tālu aiz Latvijas robežām.

""Dzintaru koncertzāles" apmeklētāju skaits kopš 2000.gada sasniedz vairāk nekā 200 000 gadā. Pēc Jūrmalas domes Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas sniegtās informācijas, Dzintaru koncertzāle ir trešais apmeklētākais objekts Jūrmalas pilsētā. Minētie dati apliecina pareizu darba plānošanu un veiksmīgi izvēlētus sadarbības partnerus," minēts vēstulē.

Koncertzāles ieguldījumu mūzikas mākslas attīstībā esot atzinusi arī Eiropas Mākslas ūnija, kura pēc Starptautiskās Rakstnieku un publicistu asociācijas iniciatīvas 2005.gadā piešķīra Gustava Mālera Eiropas prēmiju un īpaši pateicās koncertzāles vadītājam par nozīmīgo ieguldījumu zāles attīstībā. Šogad Kultūras ministrija Kondratjuku izvirzījusi Djagiļeva ordenim, kuru piešķir par izcilu darbību kultūras izaugsmes sekmēšanā, rakstīts vēstulē.

"Aicinām novērtēt Kondratjuka profesionalitāti, zināšanas kultūras jomā, spēju pieņemt lēmumus un izpratni par nozares attīstību. Pirms pieņemt lēmumu par SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes maiņu, atgādinām, ka kultūras organizāciju un pasākumu centru ir jāvada profesionālim, kas ir iemantojis kultūras pārstāvju uzticību," uzsvērts vēstulē.

Vēstuli parakstījis kultūras ministrs Ints Dalderis (TP), komponists Raimonds Pauls, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja, Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras direktors Juris Karlsons, Latvijas Nacionālās operas baleta direktors Aivars Leimanis un citi.


LETA/Foto:LETA