2009. gada 8. augusts, 19:40

Šogad noslīkuši vairāk nekā 70 cilvēku, VUGD aicina būt piesardzīgiem arī šajā nedēļas nogalē

Jauns.lv

Šogad noslīkuši vairāk nekā 70 cilvēku, un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem arī šajā nedēļas nogalē, kad gaidāms silts laiks un ūdenskrātuvēs būs siltākais ūdens šajā vasarā.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neaizmirst par drošību uz ūdens, piemēram, nepeldēties nepazīstamās ūdenskrātuvēs. Dienests arī aicina piesargāties tiem peldēt gribētājiem, kas ūdenī gatavojas mesties sakarsuši vai kam ir kādas veselības problēmas.

Pēc dienesta pārstāves Ineses Veisas aģentūrai BNS teiktā, īpaši par drošību vajadzētu parūpēties bērnu vecākiem un neļaut atvasēm peldēties bez pieskatīšanas. Viņa atgādināja, ka šogad noslīkuši jau seši bērni.

Lai arī Latvijā nav vienotas statistikas par noslīkušajiem, jo tos atrod gan policija, gan Jūras spēki, pēc BNS aprēķiniem, ņemot talkā VUGD datus, šogad ūdenī galu ņēmuši vismaz 73 cilvēki, tostarp seši bērni.

Iepriekšējo gadu VUGD statistika liecina, ka visvairāk noslīkušo bija 2007.gadā, kad ūdenī dzīvību zaudēja 159 cilvēki, tostarp 13 bērni. Pērn noslīkuši 116 cilvēki un tikai divi bērni. 2005. un 2006.gadā noslīkušo skaits katru gadu tuvojās aptuveni simtam.

Jau ziņots, ka šonedēļ noslīkuši trīs gados jauni vīrieši un divi - desmit un deviņus gadus veci - puikas.

BNS

Tēmas