Sabiedrība
2009. gada 17. augusts, 08:32

Rīgas mērs esot latviešu nacionālistu klēpja sunītis

Jauns.lv

Rīgas mērs Nils Ušakovs daudzu Krievijas krievu acīs izpelnījies nodevēja un latviešu nacionālistu klēpja sunīša slavu. Vairākos Krievijas interneta portālos komentāri ziņai par vairāku Rīgas krievu skolu slēgšanu pārvērtušies par dubļu lavīnu pār Ušakova galvu.

Kamēr daudzi Latvijas latvieši šausminās, ka Ušakovs ir Maskavas ieliktenis, kura uzdevums ir Rīgu pārkrievot, daudzi Krievijas krievi ir pārliecināti, ka jaunais Rīgas mērs ir latviešu nacionālistu ieliktenis, kurš acis nepamirkšķinot pārdos savu tēvzemi un krievisko identitāti.

Ziņa, ka Rīgā nolemts slēgt 11 krievu skolas, kā sensācija pasniegta daudzos Krievijas interneta portālos ar nosaukumu – “Krievu mērs slēdz krievu skolas”. Tas, ka līdztekus tiek slēgtas arī piecas latviešu skolas, parādās tikai kā sīka piebilde.

Zīmīgi, ka šī ziņa ir ievietota ne tikai ziņu portālos, bet arī daudzos “neitrālās” interneta vietnēs, piemēram, Krievijas koncertaģentūras “Roskoncert” un “Audi” autokluba mājaslapās. Ziņa pārpublicēta arī daudzās krievu diasporas mājaslapās – gan Azerbaidžāna un ASV, gan citās valstīs.

Tādējādi Ušakova kā “krievu mēra” tēls viņa etniskajā dzimtenē ir pamatīgi papluinīts. Kaut arī plašu interneta komentētāju atsaucību šī vēsts nav izpelnījusies, daudzi komentāri ir visnotaļ iznīcinoši un naidīgi. Lūk, daži citāti no komentāriem par Rīgas mēru Krievijas internetā.

* “Aizbildinoties ar ekonomisko mērķtiecību, viņš dzimteni pārdos.” (nr2.ru).

* “Kāds viņš krievs? Nils Ušakovs ir pieradināts latviešu mājdzīvnieks.” (nr2.ru)

* “Marionete bez savas galvas.” (forum.top.rbc.ru)

* “Vajag atcerēties šādus mērgļus.” (nr2.ru)

*“Ha-ha-ha. Lūk, jums arī krievu mērs...”(forum-rc.mir.com)

* “Ko tur daudz runāt – viņš tikai tāds latviešu ieliktenis vien ir.” (newsland.ru)

* “Nevis krievs , bet vilks avs ādā! Ierakstīsim viņu melnajā sarakstā.” (newsland.ru)

Elmārs Barkāns/Foto: LETA