Pēc sūdzības par tārpiem "Rimi" aptur sviesta beciņu "Mikado" tirdzniecību
Sabiedrība
2009. gada 18. augusts, 16:55

Pēc sūdzības par tārpiem "Rimi" aptur sviesta beciņu "Mikado" tirdzniecību

Jauns.lv

Pēc patērētāja sūdzības par marinētu sviesta beciņu burkā "Mikado" atrastiem tārpiem veikalu tīkls "Rimi" apturējis produkta pārdošanu. No apgrozības izņemtas 3245 burciņas.

SIA "Rimi Latvia" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa stāstīja, ka uzņēmuma pārstāvji šodien sazinājās ar klientu, kurš nopirktajā precē bija konstatējis tārpus, un saņēmuši nepieciešamo papildu informāciju.

"Par konstatēto faktu informējām preces piegādātāju SIA "Gemoss", kas lūdza līdz apstākļu pilnīgai noskaidrošanai apturēt sviesta beciņu "Mikado" 580 mililitru burciņās ar derīguma termiņu līdz 2011. gada 31. decembrim tirdzniecību. Esam veikuši kvalitātes atsaukumu, preces tirdzniecība ir apturēta, un gaidām notikušā skaidrojumu no piegādātāja," stāstīja Eniņa.

Kā informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājas vietniece Anna Joffe, PVD Rīgas pilsētas pārvaldes inspektori šodien apmeklēja "Rimi" veikalus un konstatēja, ka visā "Rimi" tīklā ir apturēta "Mikado" konservēto sviesta beku realizācija. Produkciju - 5292 burciņas - 1. jūnijā izplatīšanai Latvijā ir ievedis "Gemoss". Noliktavā ir apturēta 3245 burciņu realizācija.

Joffe stāstīja, ka gadījumos, kad konstatē, ka marinētās sēnēs ir tārpi, to izplatīšana tiek apturēta un preces izņemtas no realizācijas.

LETA

Tēmas