2009. gada 22. augusts, 22:26

Daudze pasniegs parlamentāriešu ziedojumu skolas piederumu iegādei trūcīgajiem bērniem

Jauns.lv

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība) pirmdien svinīgi pasniegs parlamentāriešu veltes trūcīgo skolēnu atbalstam.

Par tautas kalpu un Saeimas darbinieku aktīvo dalību nu jau par tradīciju tapušajā labdarības akcijā aģentūru BNS informēja Saeimas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Dana Naunikas.

Īsi pirms nedēļas nogales vēl nevarēja pateikt parlamentāriešu kopumā saziedoto līdzekļu summu, tomēr kolēģu aktivitāte un vēlme palīdzēt skolēniem jaunā mācību gada gaidās, par spīti grūtajiem ekonomiskajiem apstākļiem, pārsteigusi arī pašus Saeimas darbiniekus, kuri turklāt atsaukušies arī šā gada aicinājumam ziedot ne tikai naudu, bet arī mantas skolas gaitu sākšanai.

Ziedojumu pasniegšanas pasākumā bērnu studija parlamentāriešiem sniegs arī nelielu koncertu.

Sarīkojums notiks Saeimas Viesu zālē un sāksies plkst.12.

BNS

Akcija "Skolas soma" trūcīgo skolēnu atbalstam tiek rīkota jau ceturto gadu un ik gadu tās īstenošanā ziedot.lv sadarbojas ar reģionālām labdarības organizācijām, pašvaldībām, kā arī uzņēmumu "Rimi Latvia".

Kopš 2006.gada kopumā palīdzēts jau 2175 skolēniem par kopējo summu 70 367 lati.

Lai nodrošinātu to, ka ziedotie līdzekļi patiešām tiek izlietoti skolas preču iegādei, ģimenes nesaņem naudu, bet gan īpašas dāvanu kartes 35 latu vērtībā, ko tās var izlietot, iegādājoties tikai skolas preces.

Šogad akcijas organizatori aicina ziedot ne tikai naudu, bet arī mantas skolas gaitu sākšanai - skolas piederumus, somas, kancelejas preces, treniņtērpus un citas skolai nepieciešamās lietas. Šīs veltes vēl līdz augusta beigām var nodot ziedot.lv telpās, Bruņinieku ielā 10a.

Ziedot iespējams, zvanot arī pa labdarības tālruni 90006383 - maksa par zvanu ir viens lats.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.