50 000 sirdspukstu
Sabiedrība
2009. gada 24. augusts, 08:40

50 000 sirdspukstu

Jauns.lv

Baltijas vienotības skrējiena "Sirdspuksti Baltijai" noslēguma pasākums Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, vakar pulcēja tūkstošiem visu paaudžu un dažādu tautību cilvēkus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pie Brīvības pieminekļa bija sastopami ļoti daudzi gados jauni cilvēki - skolēni un studenti - bija ieradušās arī ģimenes ar bērniem, kā arī vecākās paaudzes cilvēki. Daudzu noslēguma pasākuma dalībnieku acīs bija redzamas asaras.

Ļaužu pūlī bija dzirdama arī spāņu, angļu un itāļu valoda, kā arī krievu valoda.

Ļaužu vidu valda priecīgs un pacilājošs noskaņojums.

"Tiem, kam bija slikti, tiem slikti vienmēr, un krīze tur neko neietekmē," sacīja kāda pasākuma dalībniece.

Akcijas dalībniekiem latviešu, lietuviešu un igauņu valodās pateicās arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.

"Gribu pateikties visiem tiem, kas divas dienas Lietuvā, Igaunijā un Latvijā šajā skrējienā deva jaunu dzīvību un iedvesmu Baltijas ceļam," sacīja Zatlers, norādot, ka "mēs šeit esam pulcējušies tāpēc, ka pirms 70.gadiem divas lielvaras nekaunīgi lēma par citu valstu likteņiem", taču pirms 20 gadiem cilvēki pierādīja, ka šis pakts ir vēsture un nolemts aizmirstībai.

"Mēs sadevāmies rokās, mēs viens otru stiprinājām un bijām kā vairogs topošo valstu neatkarībai," sacīja Zatlers. "Tagad, kad pagājuši 20 gadi, man ir gandarījums, ka šīs sajūtas ir arī mūsu bērniem. Tie, kam nav vēl 20 gadi šodien saprata, ko mums nozīmē Baltijas ceļš. Mēs pierādījām, ka mēs to varam izdarīt."

Kā ziņots, pēc Zatlera rīcībā esošās informācijas, šodien skrējienā "Sirdspuksti Baltijai" varētu būt skrējuši jau vairāk nekā 50 000 Latvijas iedzīvotāju.

Akcija "Sirdspuksti Baltijai" tika rīkota, lai atkal sajustu Baltijas valstu vienotību, atsauktu atmiņā kopīgo cīņu par brīvību un lai pierādītu mūsu nacionālās apziņas dzīvotspēju.

LETA/Foto:LETA