Sabiedrība
2009. gada 26. augusts, 11:45

"YouTube" maksās populāru videofailu īpašniekiem

Jauns.lv

Videofailu koplietošanas vietnes "YouTube" pārstāvji paziņojuši, ka drīzumā videoklipu autori varēs gūt peļņu no reklāmām, kas tiks izvietotas pie lietotāju iecienītiem failiem.

Interneta kompānijai "Google" piederošā "YouTube" gatavojas piedāvāt sadarbības iespējas veiksmīgu videoklipu īpašniekiem.

Iepriekš portāla izstrādātās programmas mērķauditorija bija "ražīgi lietotāji, kas regulāri augšupielādēja populārus failus".

Savukārt tagad pieņemts lēmums maksāt tiem failu īpašniekiem, kuru video tiks bieži apskatīti, stāsta produktu menedžeris Šenazs Zeks.

Lietotājiem, kuri varēs pretendēt uz peļņas gūšanu, tiks nosūtīts attiecīgs e-pasts, kā arī pie izvēlētajiem video parādīsies iespēja "aktivizēt dalīto peļņu".

"Ja faila īpašnieks izvēlni aktivizēs, pie video tiks izvietota reklāma, no kuras peļņu gūs gan autors, gan pati vietne," sacīts "YouTube" izplatītajā paziņojumā.

Portāla pārstāvji gan atturējās sīkāk komentēt jauno ieceri.

Zināms, ka sākotnēji iespēja nopelnīt tiks piedāvāta tikai lietotājiem ASV. Taču vietnes vadība drīzumā cer sadarboties ar failu īpašniekiem arī citās valstīs.

"Google" failu koplietošanas portālu iegādājās 2006.gadā par 1,65 miljardiem ASV dolāru (811,80 miljoniem latu).

Neskaitoties uz portāla milzīgo popularitāti visā pasaulē, tas saviem īpašniekiem pagaidām peļņu nenes.

LETA