Sabiedrība
2009. gada 30. augusts, 09:36

Rīgā ātrumvaļņus par 33,5 tūkstošiem latu izbūvēs "Saldus ceļinieks"

Jauns.lv

Ceļa ātrumvaļņus Rīgā par 33,5 tūkstošiem latu izbūvēs ceļu būvfirma "Saldus ceļinieks", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Saskaņā ar paziņojumu "Saldus ceļiniekam" Rīgā būs jāizbūvē 22 ātrumvaļņi, kā arī jāuzstāda nepieciešamās ceļazīmes, ceļa horizontālie apzīmējumi, aukstie plastikāti un jāveic citi darbi atbilstoši tehniskajām specifikācijām.

Sākotnēji paredzamā līgumcena bija 68,6 tūkstoši latu.

Konkursu šogad 21.maijā izsludināja Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments, un tajā tika saņemti četri piedāvājumi.

Jau vēstīts, ka RD Satiksmes un transporta lietu komiteja šogad martā piešķīra 856 tūkstošus latu ceļu satiksmes drošības uzlabošanai šogad.

Par šiem līdzekļiem iecerēts izvietot 700 ceļazīmju, 60 sabiedriskā transporta pieturvietu zīmju, kā arī uzstādīt virzienu rādītājus, ceļa drošības barjeras un gājēju barjeras. Departaments plānoja arī uzstādīt papildu apgaismojumu, rekonstruēt 30 neregulējamās gājēju pārejas un izbūvēt 20 ātrumvaļņu. Iepriekš Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods norādīja, ka ātrumvaļņus paredzēts izbūvēt galvenokārt pie izglītības iestādēm.

Līdzekļus plānots piešķirt arī ceļa drošības auditiem, sabiedriskā transporta joslu izbūvei, ceļa apzīmējumu un ceļazīmju datubāzes izmantošanas programmas izveidei, kā arī transporta plūsmu izpētei, modelēšanai, satiksmes plūsmu skaitīšanai un dažādu projektu pārskaņošanai.

"Saldus ceļinieks" ir dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 48,6 tūkstoši latu. Uzņēmums pieder Valdim Karolam (82,03%) un vairākām Latvijas privātpersonām.

"Lursoft" informācija liecina, ka pērn "Saldus ceļinieks" strādāja ar 32,055 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2007.gadā, un 2,785 miljonu latu peļņu, kas, salīdzinot ar 2007.gadu, ir 2,4 reizes vairāk.

BNS