Šlesers slavē Ušakovu un gatavs sadarboties ar Krieviju
Politika
2009. gada 30. augusts, 10:56

Šlesers slavē Ušakovu un gatavs sadarboties ar Krieviju

Jauns.lv

Ainārs Šlesers ir gatavs pārņemt varu valstī. "Mums jābūt gataviem vadīt valsti," teica Šlesers. "Ja vajadzēs, mēs varu pārņemsim," uzsvēra politiķis.

To viņš paziņoja sakot uzrunu apvienības "Saskaņas centrs" (SC) sastāvā ietilpstošās Tautas saskaņas partijas (TSP) kongresā.

Šlesers kritizēja valdību un paziņoja, ka ir jābūt gataviem pārņemt varu. Viņš atzīmēja, ka varas gāšana līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām nav "mūsu mērķis". Viņaprāt, mērķis ir valsts attīstība.

Mēs ļausim viņiem strādāt...

Politiķis piebilda, ka pēdējā laikā sabiedrībā apspriestās labējo partiju apvienošanās mērķis esot ilgāk noturēties pie varas, jo jau šobrīd trīs partijas esot apvienojušās ap tagadējo valdības līderi. "Mēs esam gatavi ļaut viņiem strādāt," pauda politiķis. "Lai tauta izbauda šos jaunos laikus", sacīja Šlesers, atzīmējot, ka viņam "kļūst skumīgi, domājot par to, kas valsti sagaida".

Šlesers pauda uzskatu, ka, iespējams, nepieciešams veidot ēnu kabinetu, kas būtu gatavs konkrētai rīcībai pēc valdības krišanas.

"Mums jābūt gataviem vadīt valsti," teica Šlesers. "Ja vajadzēs, mēs varu pārņemsim," uzsvēra politiķis.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Latvijai ir jāsadarbojas ar Krieviju un Baltkrieviju, tāpat kā to dara Lietuva un Igaunija. Tieši sadarbība ar Krieviju, pēc politiķa teiktā, ir ļoti būtiska.

TSP valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs, uzstājoties kongresā, piekrita Šleseram un paziņoja, ka apvienības SC mērķis pēc 10. Saeimas vēlēšanām ir kļūt par lielāko valdošās koalīcijas frakciju.

Tik labs, nu tik labs...

Šlesers sacīja, ka krīze, kas nākusi pār Latviju, ir valsti apvienojusi. Politiķs slavēja sadarbību un tandēmu ar TSP līderi un Rīgas mēru Nilu Ušakovu, atgādinot savu pieredzi politikā un uzsverot, ka tāda līmeņa kopdarbība, saskaņa un solidāra atbildības uzņemšanās iepriekš nav pieredzēta.

Šlesers pauda pārliecību, ka valsti no krīzes iespējams izvest tikai strādājot vienotā komandā, nevis tā kā to dara pašreizējā valdība, kas nav spējīga pieņemt lēmumus un kuras locekļi slēpjas cits aiz cita muguras, kā arī runā par valdības gāšanu.

Viņš pieļāva sadarbības iespēju vienā blokā nākamajās vēlēšanās, sakot, ka ir vajadzīgi atsevišķi lieli politiskie spēki.

Politiķa uzrunu TSP kongresa dalībnieki sveica ar aplausiem.

Uzrunājot kongresa dalībniekus Ušakovs sacīja, ka pie varas būt ir grūtāk, nekā atrasties atrasties opozīcijā. Viņš sacīja, ka ir jāpalīdz cilvēkiem pārdzīvot nākamo ziemu, kas būs grūta. Viņš uzskaitīja dažādus labumus, kas sagaida rīdziniekus, pretstatā pārējiem valsts iedzīvotājiem.

Arī Ušakovs savu valsts valodā sākto uzrunu noslēdza krieviski.

Kongresā piedalījās 345 delegāti un 96 viesi.

Šlesers TSP kongresā bija ieņēmis vietu prezidijā, kopā ar Ušakovu, Urbanoviču un Rīgas domes deputāti Svetlanu Savicku. Kongress, pēc Urbanovča teiktajiem ievadvārdiem, kuros viņš iepazīstināja ar prezidiju, tika atklāts ar Šlesera uzrunu.

LETA/Foto:LETA