2009. gada 5. septembris, 16:39

Autodīleris: jaunas automašīnas pašlaik tiek tirgotas par standarta cenām, piemērojot maksimālas atlaides

Jauns.lv

Jaunas automašīnas Latvijā pašlaik tiek tirgotas par standarta cenām, piemērojot maksimālas atlaides, aģentūrai BNS pastāstīja automašīnu "Nissan" tirgotāja "Norde" valdes loceklis Dainis Bremze.

Viņš klāstīja, ka liela daļa auto tirgotāju pagājušā gada nogalē un šā gada sākumā iztukšoja savas automašīnu noliktavas, piedāvājot lielas atlaides un pārdodot automašīnas ar zaudējumiem.

Bremze atzina, ka pašlaik reti kuram automašīnu tirgotājam automašīnas ir uzkrātas noliktavā un tieši tādēļ automašīnas tiek pārdotas par standarta cenām. Viņš norādīja, ka konkurence jauno automašīnu tirgotāju vidū pašlaik ir ļoti liela un reāli pircēju ar skaidru naudu ir maz, līdz ar to dīleri jaunajām automašīnām piemēro maksimālas atlaides.

Pēc "Lursoft" informācijas, "Norde" Komercreģistrā reģistrēta 1995.gada janvārī, kompānijas pamatkapitāls ir 40,7 tūkstoši latu, un kompānijas vienīgais īpašnieks ir Dainis Bremze. "Norde" ir vienīgais oficiālais "Nissan" pārstāvis Latvijā.

Pēc Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas datiem, Latvijā šogad septiņos mēnešos reģistrēja 2691 jaunu vieglo automašīnu, kas ir par piecām reizēm mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā.