Valērija Kargina Jūrmalas villa tikusi dēlam
Sabiedrība
2009. gada 10. septembris, 09:07

Valērija Kargina Jūrmalas villa tikusi dēlam

Jauns.lv

Bijušā "Parex bankas" īpašnieka Valērija Kargina Jūrmalas villa pēc „Parex bankas” kraha nonākusi viņa vecākā dēla Rema Kagina rokās.

"Baltic Screen" publikācija laikrakstā "Dienas Bizness" liecina, ka villas oficiālā īpašniece ir SIA "Adlera", par kuras vienīgo kapitāldaļu turētāju līdz šim tika uzskatīta Lielbritānijā reģistrētā nezināmiem, taču viegli nojaušamiem īpašniekiem piederošā kompānija "Oakcroft Services Limited".

Kargins nav atzinis, ka būtu būves īpašnieks, - oficiāli viņš bija tikai nomnieks. Taču tagad "Lursoft" dati liecina, ka jau pagājušā gada decembrī, drīz pēc "Parex bankas" kraha, par vienīgo SIA "Adlera" īpašnieku britu ārzonas kompānijas vietā kļuvis V.Kargina vecākais dēls - 1982.gadā dzimušais Rems Kargins.

Līdz ar to R.Karginam tagad oficiāli pieder gan iespaidīgā villa, gan Jūrmalas īpašumi Bulduru prospektā 19, 4.līnijā 1A, 3.līnijā 1A un Bulduros 1206.

Kļūstot par SIA "Adlera" īpašnieku, R.Karginam tagad netieši pieder arī divas citas mazpazīstamas kompānijas - SIA "Vasals" un SIA "Arhīva nams". Šie uzņēmumi ļauj kontrolēt iespaidīgus nekustamos īpašumus - saskaņā ar nekustamo īpašumu kompāniju datu bāzu ziņām SIA "Vasals" pieder gandrīz pusotrs simts zemesgabalu Krāslavas rajonā, bet Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata rāda, ka SIA "Arhīva nams" pieder nekustamais īpašums Rīgā, Mūku ielā 3.

LETA/Foto:LETA


Tēmas