112
2009. gada 9. oktobris, 12:35

Izglābj šķidro atkritumu izgāztuves bedrē slīkstošu vīrieti

Jauns.lv

Daugavpils novada Naujenes pagasta Križu ciemā vakar kāds vīrietis izglābts no noslīkšanas šķidro atkritumu izgāztuves bedrē.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere, izglābtais bijis krietni iereibis vīrietis un "kūļājies" pa šķidro atkritumu izgāztuves bedri. Ja cilvēki nebūtu laikus pamanījuši un izsaukuši glābējus, visticamāk, viņš tur arī būtu palicis, jo pats saviem spēkiem laukā netika. Par to, ko vīrietis darīja šķidro atkritumu izgāztuvē, ziņu nav. Šī cilvēka glābšana notika agrā rīta stundā vakar ap plkst.7.30.

Vetere pastāstīja, ka šogad kopumā glābēji ir izvilkuši no ūdenstilpnēm 88 noslīkušos, tostarp divus oktobrī. 1.oktobrī Viesītes novadā noslīka sieviete un 2.oktobrī Rīgā - vīrietis.

Šis ir laiks, kad slīkst makšķernieki, kuriem apgāžas laiva vai paši izkrīt no laivas - tātad jāvelk glābšanas vestes. Otra kategorija ir iereibuši cilvēki, kuri pa tumsu iekrīt ūdenskrātuvēs, tāpēc Vetere norāda, ka lauku apvidos noder kabatas lukturītis.

"Kaut gan saka, ka dzērājam jūra līdz ceļiem, taču reizēm liktenīgs var būt pat dīķis vai neliels grāvis ar stāvākiem krastiem, no kura cilvēks nevar izrāpties," sacīja VUGD pārstāve.

LETA