Sabiedrība
2009. gada 23. oktobris, 13:13

Holivudas filmā Godmani tēlos gruzīnu aktieris

Jauns.lv

Gruzīnu aktieris Zurabs Cinckiladze Holivudas filmā par Krievijas un Gruzijas karu 2008. gadā augustā atveidos Latvijas premjeru Ivaru Godmani. Tbilisi jau sākusies jaunās mākslas filmas uzņemšana.

Amerikas un Gruzijas kinoļaudis sākuši realizēt kopēju projektu, lai uzņemtu Holivudas lielbudžeta mākslas filmu par Gruzijas karu. Filmas režisors ir pazīstamais Holivudas režisors Renijs Hārlins, kurš pazīstams kā „Cietā rieksta – 2” un „Klinšukāpējs” režisors. Galveno varoni – Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili atveidos Endijs Garsija („Krusttēvs – 3”).

Filmā būs redzami arī vērienīgi masu skati par tautas mītiņu Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi centrālajā laukumā 2008. gada 12. augustā, kad atbalstu Gruzijai izteica Baltijas valstu un Polijas līderi. Atšķirībā no kaimiņvalstīm Tbilisi mūsu valsti pārstāvēja nevis prezidents, kurš vēroja olimpiskās spēles Pekinā, bet gan toreizējais premjers Ivars Godmanis.

Latvijas premjera loma ir uzticēta gruzīnu aktierim Cinckiladzem. Gruzīnu aktieris Latvijas premjera lomu droši vien ieguva tāpēc, ka viņam ir „Godmaņpapus bārda”. Abiem vīriem ir arī citas kopīgas iezīmes. Kā rakstīts Cinckiladzes aktiermākslas profilā internetā, tad aktiera ampluā ir dramatiskās lomas. Arī Godmanis var lepoties ar savu dramatisko tēlu. Tomēr muzikālās gaumes abiem ir atšķirīgas: Godmanim patīk bungot, taču Cinckiladzem dungot. Aktiera hobijs ir dziedāšana. Godmanis ir kaislīgs tenisists, betgruzīnam pie sirds iet tuvcīņa, paukošanās un izjādes ar zirgiem.

Domājams, ka ar savām šausmu un kaujas filmām pasaules slavu ieguvušais režisors Hārlins spēs Cinckiladzi pareizi „iedīdīt” Godmaņa ādā, kaut arī aktieris ir par gadu jaunāks nekā latviešu politiķis.

Filmai, kura stāsta par amerikāņu žurnālistu piedzīvojumiem Gruzijas un Krievijas kara laikā, vēl nav izdomāts nosaukums, nav arī paziņots tās pirmizrādes datums.

Šīsnedēļas nogalē atklātībā parādījās pirmie videomateriāli no jaunās filmas uzņemšanas laukuma, kuros Godmaņa tēls gan nav ieraugāms.

Kadri no jaunās filmas uzņemšanas laukuma

Elmārs Barkāns