Vanšu tilta kāpelētājs beidzot norāpies lejā
112
2009. gada 27. oktobris, 18:22

Vanšu tilta kāpelētājs beidzot norāpies lejā

Jauns.lv

Ap pulksten 14.20 Rīgā pa Vanšu tilta vantīm līdz pašai augšai uzrāpies kāds cilvēks, un tikai pirms neilga brīža policijas darbiniekiem izdevās pierunāt vīrieti nokāpt. Satiksmes plūsma ir atjaunota.

Policijas darbiniekiem pēc vairāku stundu pūliņiem izdevies pierunāt nokāpt lejā vīrieti, kurš bija uzrāpies Vanšu tilta balsta smailē. Vīrietis tilta balsta spicē pavadīja aptuveni četras stundas, pilnībā paralizējot kustību visā Rīgas centrā. Šī nav vienīgā reize, kad cilvēki mēģinājuši uzkāpt pa tilta vantīm. Visi gadījumi beigušies ar krimināllietas ierosināšanu par huligānismu.

Līdz tam...

Vanšu tiltā uzkāpušais ir gados jauns puisis, viņš vēlējies apskatīt Rīgu, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

Jaunais cilvēks dienestu darbiniekiem teica, ka nolēks no savas atrašanās vietas, ja viņam kāds tuvosies. Jaunietis bija ģērbies gaišā jakā. Viņš mierīgi sēdēja uz vanšu balsta smailes un žestikulēja. Cilvēks izskatījās mierīgs.

Tilta malās stāvēja cilvēki, kam nepieciešams nokļūt otrā Daugavas pusē, taču tie nedrīkstēja šķērsot tiltu. Cilvēki bija ļoti sašutuši, ka nevar tikt pāri tiltam.

Abās Daugavas pusēs pie tilta izveidojās garas automašīnu rindas.

Uz pārgalvīgo vantīs kāpēju atnāca noraudzīties vairāk nekā 100 iedzīvotāju.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informāciju par kāpēju no aculieciniekiem saņēma plkst.14.28, pastāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere. Notikuma vietā ieradās autokāpnes, kā arī glābēji ar laivu, kas dežurēja zem tilta, ziņo LETA.  

Kasjauns.lv/Foto:Martiņš Purviņš


Tēmas