„Meteorīts” VUGD izmaksājis Ls 3000 latu, NBS – dažus desmitus latu
Sabiedrība
2009. gada 28. oktobris, 03:53

„Meteorīts” VUGD izmaksājis Ls 3000 latu, NBS – dažus desmitus latu

Jauns.lv

Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam meteorīta operācija izmaksājusi ap 3000 latu. Savukārt NBS – trīsreiz vairāk. Rēķins noteikti tikšot izrakstīts vainīgajiem.

Tā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) preses pārstāvis Normunds Stafeckis informējis, ka NBS izdevumi varētu būt aptuveni 10 000 latu, jo Zemessardzes 31.aizsardzības no masu iznīcināšanas ieročiem bataljons strādā ar ļoti sarežģītām iekārtām.

Kā vakar pēc TELE 2 preses konferences sacīja Mūrniece, par viltus meteorīta novietošanu un spridzināšanu no vainīgajiem tiks piedzīti visi radītie zaudējumi līdz pēdējam santīmam. Viņa notikušo vērtē kā "cinisku ņirgāšanos" kā par cilvēkiem, tā par valsti kopumā.

Mūrniece aģentūrai LETA norādīja, ka aizvakar iespējamā meteorīta nokrišanas vietā tika iesaistīti daudzi speciālisti - armija, policija, ugunsdzēsēji, zinātnieki. Šiem cilvēkiem tika arī samaksāts par virsstundu darbu, atzīmēja ministre.

Ja notikušais ir reklāma, tad "par to nevar teikt, ka tā ir neētiska, tā ir ņirgāšanās un nožēlojama rīcība", sacīja Mūrniece.

Jau ziņots, ka notikuma vietā Mazsalacas novadā strādāja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki un Valsts policija, kā arī Zemessardzes karavīri. Notikuma vietā tika veikti mērījumi, kuri neatklāja nekādu radiāciju un ķīmisku piesārņojumu.

LETA/Foto:LETA