Sabiedrība
2009. gada 4. novembris, 16:10

"Tele2" turpina vākt kompensācijas prasības par viltus meteorīta akciju

Jauns.lv

Mobilo sakaru operators "Tele2" turpina apkopot un ir gatavs kompensēt dažādu instanču zaudējumus saistībā ar 25.oktobrī rīkoto viltus meteorīta nokrišanas akciju Mazsalacā, biznesa informācijas portālam "Nozare.lv" apstiprināja "Tele2" sabiedrisko attiecību menedžere Vita Sirica.

Nesen saņemta vēstule ar informāciju par Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izmaksām. Skaitļi tikšot precizēti, un tuvākajās dienās tiks nokārtota apmaksa.

Sirica arī informēja, ka "Tele2" piešķīris 100% atlaidi uz gadu - faktiski bezmaksas sarunas - "Tele2" tīklā visiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem, kuru telefoni pieslēgti "Tele2".

No "Tele2" sniegtās informācijas neizriet, vai atlaides apjoms atbilst VUGD minētai zaudējumu summai, aptuveni 2500 latu, taču kompānija izteikusi gatavību apmaksāt visus izdevumus, kas radušies, dienestiem un personām rīkojoties, it kā patiesi būtu nokritis priekšmets no kosmosa.

Reklāmu nozares pazinēji ir izteikušies, ka tādu pasaules mēroga skanējumu "Tele2" vārdam, kādu izraisīja viltus meteorīta atklāšana, nekad nevarētu nopirkt pat par pārdesmit tūkstošiem latu.

Sarunā ar "Nozare.lv" Sirica stāstīja, ka saņemts arī lūgums kompensēt Latvijas Radio žurnālista izdevumus par braucienu uz Mazsalacu un darbu uz vietas sakarā ar viltus informāciju par meteorīta nokrišanu. Ir arī prasība segt Valsts policijas izdevumus aptuveni 750 latu apmērā.

LETA