Slēpts nodoms? Nejauša pārteikšanās?
2009. gada 5. novembris, 09:28

Slēpts nodoms? Nejauša pārteikšanās?

Jauns.lv

Jaunā nedēļa iesākusies ar divām interesantām intervijām presē, un abās atslēgas vārds ir “pagaidām”. Pirmās intervijas varonis ir Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dāvids Tauriņš.

Žurnālists amatpersonai jautā, kāpēc, ja jau valsts liks maksāt par dienesta auto izmantošanu ārpus darba, neuzlikt kādu nodevu arī darba vietas piešķirtā mobilā tālruņa lietošanai privātām vajadzībām? Tauriņa kungs atbild: “Nē, pagaidām Latvijā telefonus ar nodokli neapliks”. “Pagaidām”...

Otrās intervijas varonis – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns. Žurnālists jautā, vai Dombrovska valdība varētu krist pēc budžeta apstiprināšanas, un Tautas partijas biedrs atbild: “Pagaidām mums nav valdības “šūpošanas” plāna”. “Pagaidām”...

Nedēļa sākusies arī ar diviem interesantiem t.s. neoficiālajiem stāstiņiem. Pirmais. “Latvenergo” sūkstās, ka nākamā gada budžeta ieņēmumos valsts jau ierēķinājusi visu koncerna peļņu. Respektīvi, nevis 50% vai 80%, bet 100%.

Otrais. Tautas partijas biedre, Saeimas sociālo lietu komisijas vadītāja Barča nostājusies pret pašas partijas biedru, ministru Zalānu. Lieta tā, ka Zalāns virzīja Saeimā priekšlikumu, kas samazina pašvaldību atbildību par sociālo palīdzību (piemēram, tika rosināts likvidēt minimālā sociālo darbinieku skaita prasību). Ar Barčas gādību ministrijas priekšlikumi tika “izšūpoti”.

Māris Zanders