Sabiedrība
2009. gada 7. novembris, 18:30

Baltkrievi pauduši skaidru politisku vēlmi ciešākai sadarbībai ar Latviju tranzīta jomā

Jauns.lv

Baltkrievijas puse ir paudusi skaidru politisku vēlmi ciešākai sadarbībai ar Latviju tranzīta jomā, intervijā aģentūrai LETA sacīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Riekstiņš norādīja, ka Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko šonedēļ tikšanās laikā ar viņu masu mediju klātbūtnē "īpaši pasvītrojis" baltkrievu vēlmi vairāk izmantot transporta pakalpojumus un tranzīta iespējas caur Latviju.

"Es domāju, tas ir ļoti spēcīgs signāls no baltkrievu vadītāja puses, ka viņi vēlas ar mums strādāt šajos jautājumos," teica ministrs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ir būtiski, vai Latvija ir spējīga piedāvāt konkurētspējīgus pakalpojumus Baltijas jūras valstu telpā. "Viena lieta ir politiskā griba, to mēs redzam, ka tāda ir, bet otra puse ir ekonomiskie apsvērumi," vērtēja Riekstiņš.

Politiķis skaidroja, ka ekonomiskās krīzes laikā vairs netiek atbalstīti tikai politiski virzīti projekti, bet tiem jābūt arī ekonomiski izdevīgiem, jo "visas valstis, kompānijas un biznesa pārstāvji skaita naudu".

LETA jau ziņoja, ka 3.novembrī Riekstiņš darba vizītē apmeklēja Baltkrieviju. Tā bija pirmā Latvijas ārlietu ministra vizīte Baltkrievijā kopš mūsu valsts neatkarības atjaunošanas.