112
2009. gada 8. novembris, 09:31

Ugunsgrēkā Rīgā iet bojā septiņi cilvēki

Jauns.lv

Vakar neilgi pirms pusnakts Rīgā, Jēkabpils ielā izcēlies ugunsgrēks kādā trīsstāvu dzīvojamā mājā ar mansardu, kurā gājuši bojā seši cilvēki - četras sievietes un trīs vīrieši.

Sākotnēji Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji informēja, ka bojā gājuši seši cilvēki, taču pārmeklējot notikuma vietu VUGD darbinieki atrada vēl vienu bojā gājušo. Glābēji vēl turpina darbus notikuma vietā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, ugunsgrēkā liesmas izplatījušās ļoti strauji, taču izglābti četri pieaugušie un četri bērni. Tāpat ugunsnelaimē cietuši divi cilvēki.

No trešā stāva pa logu tika izglābta māte ar četriem bērniem no kuriem jaunākais ir dažas dienas vecs, bet vecākajam ir 14 gadi.

Kāds dzīvoklis otrajā stāvā ir bijis tukšs un tiek pieļauts, ka tajā mitinājušies narkomāni, iespējams, kuri izraisījuši ugunsgrēku.

Kopumā ēkā izdegusi 200 kvadrātmetru liela platība visvairāk nopostot kāpnes un ēkas otro stāvu. Trīs sievietes un divi vīrieši gājuši bojā notikuma vietā, bet viena sieviete - slimnīcā nomira.

Kā norādīja Vetere šis ir traģiskākais ugunsgrēks šogad, iespējams pat pēdējos divos gados.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka līdzīgs ugunsgrēks noticis tieši pirms diviem gadiem Rīgā, kādā no Maskavas ielas namiem.

Toreiz dega divstāvu koka ēkas otrā stāva dzīvoklis. Ugunsdzēsēji notikuma vietā atrada piecu vīriešu un vienas sievietes mirstīgās atliekas. Tad tika pieļauts, ka bojā gājušās personas bija bezpajumtnieki vai no nelabvēlīgajām ģimenēm.

LETA