Rietumkurzemes dzelzceļš aiziet nebūtībā
Sabiedrība
2009. gada 28. novembris, 14:03

Rietumkurzemes dzelzceļš aiziet nebūtībā

Jauns.lv

Līdz gada beigām pilnībā tiks demontētas visas dzelzceļa sliedes posmā Liepāja – Ventspils. Par tur kādreiz kursējošo vilcienu tagad liecinās tikai pusaizaugusi dzelzceļa stiga.

Dzelzceļu starp abām ostas pilsētām 1944. gadā izbūvēja vācu armija militārām vajadzībām, lai operatīvi pārvietotu karaspēku, munīciju un tehniku. Arī padomju laikā to galvenokārt izmantoja militārā aprīkojuma pārvadāšanai, kaut arī starp abām pilsētām kursēja pasažieru vilcienus.

Pēc neatkarības atgūšanas pasažieru vilciens vēl dažus gadus kursēja, līdz 1996. gadā to nerentabilitātes dēļ slēdza. Kopš tā laika dzelzceļu vairs praktiski neizmantoja un pēdējos gados tas bija pilnībā pamests.

Akciju sabiedrība „Latvijas dzelzceļš” informē, ka demontētās sliedes tiks nodotas pārkausēšanai, bet gulšņus pārstrādās šķeldā.

Liepājas – Ventspils nav vienīgais dzelzceļa posms, kurā pašlaik novāc sliedes. Metāllūžņos paredzēts nodot arī demontētās sliedes Sauriešu – Ērgļu un Ieriķu – Gulbenes posmā., kā arī Gulbenes- Pitalovas (Abrenes) sliedes posmā līdz Krievijas robežai.

Elmārs Barkāns/Foto: LETA