Zatlers Erevānā bauda konjaku un stāda koku
Sabiedrība
2009. gada 11. decembris, 08:41

Zatlers Erevānā bauda konjaku un stāda koku

Jauns.lv

Latvijas prezidents Valdis Zatlers oficiālās vizītes laikā Armēnijas galvaspilsētā staigā viņa priekšgājējas Vairas Vīķes – Freibergas iemītos ceļus – bauda slaveno konjaku un stāda piemiņas kociņu.

VVF Erevānu oficiālā vizītē apmeklēja pirms vairāk nekā četriem gadiem – 2005. gada oktobrī, tagad uz turieni devies Zatlers. Abu vizīšu programma niansēs, protams, atšķiras, bet to pamatelementi palikuši nemainīgi, kaut Armēnijā arī ir nomainījušies prezidenti. Tagad tur valsts galva ir Seržš Sarkasjans, bet VVF laikos tas bija Roberts Kočarjans.

Tāpat kā ārvalstu vadītāji, apmeklējot Latviju, viesojas Okupācijas muzejā, Armēnijā viņi apmeklē turku genocīdu pret armēņu tautu memoriālu. Vienīgi ieraksta viesu grāmatas vietā viņi Erevānā atstāj „taustāmu” atmiņu par savu ierašanos šajā armēņiem svētajā vietā. Gan VVF, gan Zatlers memoriāla Piemiņas alejā iestādījuši simbolisku piemiņas kociņu.

Viens no oficiālo vizīšu centrālajiem pasākumiem ir arī izslavētā armēņu konjaka rūpnīcas apmeklējums Erevānā. Zatleram konjaka rūpnīcas apmeklējums bija trešais dienaskārtībā uzreiz pēc ierašanās Erevānā. Tikai pēc tam, kad 9. decembrī Zatlers bija rūpīgi iepazinies ar armēņu konjaka tecinātavu, viņš devās uz pusdienām pie Armenijas premjerministra Nika Gilauri.

Elmārs Barkāns