Zatlers ielūdz pāvestu Benediktu XVI ciemos uz Latviju
Sabiedrība
2009. gada 17. decembris, 17:35

Zatlers ielūdz pāvestu Benediktu XVI ciemos uz Latviju

Jauns.lv

Valsts prezidents Valdis Zatlers ielūdz Romas katoļu baznīcas pāvestu Benediktu XVI vizītē apmeklēt Latviju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ielūgumu un sveicienus no Latvijas valsts pirmās personas pāvestam šodien nodeva Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla Einars Semanis, kurš nodeva viņam akreditācijas vēstules, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses centra nodaļā.

Savukārt Benedikts XVI nodeva diplomātam vislabākos novēlējumus un apsveikumus Ziemassvētkos Valsts prezidentam un visai Latvijas tautai.

Šī nav pirmā reize, kad Zatlers nodod ielūgumu Benediktam XVI apmeklēt vizītē Latviju. Šāds ielūgums Svētā Krēsla vēstniekam Latvijā Luidži Bonaci tika nodots arī šogad jūnijā.

Šodien rakstiskajā uzrunā vēstniekam pāvests atzīmēja, ka "Baltijas ceļš", kura 20.gadadiena tiek atzīmēta šogad, bija simbols ticībai tādām pamatvērtībām kā brīvība, patiesība, taisnīgums un solidaritāte. Atminoties Pāvesta Jāņa Pāvila II vēsturisko vizīti Latvijā, Benedikts XVI norādīja uz sava priekšgājēja Aglonā izteikto domu par lielākās vienotības meklēšanu kristiešu vidū, kas kalpo arī nacionālajai vienotībai un atjaunotnei.

Runājot par ekonomiskās krīzes radītajām problēmām, Benedikts XVI izteica stingru pārliecību, ka Latvija noteikti atradīs efektīvus ceļus, lai atjaunotu savu ekonomisko spēku, paliekot uzticīga taisnīguma garam.

Semanis sacīja, ka attiecības starp Latviju un Svēto Krēslu pamatojās dziļā savstarpējā cieņā un tās ir labas un ar nozīmīgu vēsturi. Vēstnieks norādīja arī uz veiksmīgo valsts un baznīcas sadarbību un daudzo reliģisko kopienu harmonisko mijiedarbību Latvijā.

Izmantojot iespēju, vēstnieks uzdāvināja pāvestam latviešu valodā izdoto Benedikta XVI encikliku "Mīlestība patiesībā" ("Caritas in Veritate"). Pāvests bijis ļoti iepriecināts un pateicīgs par viņa enciklikas izdevumu latviešu valodā.

Semaņa rezidences vieta ir Varšava, Polija.

kasjauns.lv/LETA