Šaujot mežacūkas, Jelgavā plānots nākamā gada budžets
Sabiedrība
2009. gada 23. decembris, 14:27

Šaujot mežacūkas, Jelgavā plānots nākamā gada budžets

Jauns.lv

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune apgalvo, ka šā gada 9.decembrī, darba laikā medījot mežacūku, esot plānots 2010.gada budžets.

Savā paskaidrojumā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretārei Laimdotai Straujumai viņš apgalvo, ka 9.decembrī, medījot mežacūku, neformālā atmosfērā plānojuši 2010.gada budžetu, runājuši par vienotu saimniecisko dienestu un finanšu dienestu izveidošanu, kā arī par "Latvenergo" dāvāto norēķinu karšu sadales kārtību.

Pasākumā piedalījās Jelgavas novada domes deputāti un pašvaldības iestāžu darbinieki.

Caune apgalvo, ka pasākums netika finansēts no pašvaldības līdzekļiem, izņemot mikroautobusa izmaksas, veicot 34 kilometrus garu maršrutu.

Ņemot vērā tieši medībās pavadīto laiku - trīs līdz četras stundas, esot izdots rīkojums pasākumā iesaistītājām amatpersonām ieturēt darba algu 50% apmērā no viņiem noteiktās dienas darba algas.

Caune arī apgalvo, ka Jelgavas rajona pašvaldībā tradicionāli trešdienas bija noteikusi kā pagastu vai pārvalžu dienas, kas sevī ietvēra kopējās situācijas un problēmjautājumu apspriešanu. "Šāda kārtība tika pārņemta un kā visiem pieņemama iedibināta arī Jelgavas novada pārvaldīšanas modelī," raksta Caune.

RAPLM valsts sekretāre Laimdota Straujuma ir pieņēmusi zināšanai Jelgava novada padomes priekšsēdētāja Caunes paskaidrojumu un pauž cerību, ka turpmāk medību semināri darba laikā netiks rīkoti, jo tie diskreditē pašvaldību, aģentūrai LETA paskaidroja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Jelgavas interneta portāls "zz.lv" ziņoja, ka 9.decembra priekšpusdienā Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune, vairāki novada pagastu pārvalžu vadītāji, kā arī pilsētas slimnīcas valdes loceklis Andris Ķipurs ("Jaunais laiks") veica nevis darba pienākumus, bet gan atradās medībās Līvbērzes pagasta un Kalnciema apkaimē.

Kasjauns.lv/Leta/Foto:Leta