Lietuviešu Ignalinai elektrību piegādās "Latvenergo"
Sabiedrība
2009. gada 29. decembris, 12:09

Lietuviešu Ignalinai elektrību piegādās "Latvenergo"

Jauns.lv

«Latvenergo» meitasuzņēmums «Latvenergo Prekyba» uzvarējis Ignalinas AES elektroenerģijas iepirkuma konkursā un no 2010.gada sākuma pārdos elektroenerģiju AES patēriņam.

Ignalinas atomelektrostacija konkursu elektrības iegādei izsludināja savu tehnoloģisko vajadzību nodrošināšanai, jo – kā zināms – elektrību no 2010.gada 31.decembra vairs neražos. Konkursā piedalījās vairāki vietējie un ārvalstu piegādātāji, no kuriem izdevīgāko darījumu spēja piedāvāt Latvijas uzņēmuma meitas kompānija.

AS «Latvenergo» nākamgad ir apņēmies spert plašus soļus Lietuvas elektroenerģijas tirgus iekarošanā, apliecinot sevi kā veiksmīgu eksporta uzņēmumu.

AS «Latvenergo» jau pirms pāris mēnešiem uzsāka aktīvu darbību Lietuvā, kas, kā zināms, no 2010.gada 1.janvāra atvērs savu elektroenerģijas tirgu. Izmantojot Latvijas elektroenerģijas tirgū gūto pieredzi, kas atvērts jau pusotru gadu, Latvenergo speciālisti Lietuvā ir vienojušies ar teju desmit klientiem par elektroenerģijas pārdošanu no nākamā gada 1.janvāra par apjomu, kas līdzvērtīgs vairākiem desmitiem gigavatstundu (GWh)

Latvenergo priekšrocība, gatavojoties kaimiņzemju elektrības tirgus atvēršanai, ir arī tas, ka, pirmajiem – pirms nepilniem diviem gadiem atverot savu tirgu, bijusi iespēja mācīties ne tikai no savas prakses, bet arī no konkurentu kļūdām.

Kasjauns.lv/LTV ziņu dienests/Foto: LETA