Sabiedrība
2009. gada 31. decembris, 18:12

Glābēji Jaungada svinībās aicina bez uzmanības neatstāt sveces, prātīgi lietot alkoholu un pirotehniku

Jauns.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus Jaungada svinību laikā būt īpaši uzmanīgiem gan ar uguni, gan lietojot pirotehniku.

Ziemassvētkos šogad ugunsgrēku bijis mazāk nekā pērn, un arī Jaungada svinēšanā glābēji aicina iedzīvotājus ievērot drošības prasības.

VUGD aicina būt uzmanīgiem ar uguni. "Neatstājiet bez uzraudzības sveces, Ziemassvētku eglītei jābūt stingri nostiprinātai un pēc iespējas tālāk no viegli uzliesmojošiem priekšmetiem. Visbiežāk ugunsgrēki izceļas no neuzmanīgas rīcības ar uguni, tostarp smēķēšanas dēļ, ko bieži veicina pārmērīga alkohola lietošana," norāda VUGD.

Lielai daļai iedzīvotāju Jaunā gada sagaidīšana nav iedomājama bez pirotehnikas izmantošanas. Pirotehnika var būtiski izdaiļot svinības, tomēr, neuzmanīgi vai pārgalvīgi to izmantojot, iespējams iedzīvoties nopietnās nelaimēs, uzsver dienests.

Tādēļ, izmantojot pirotehniku, ir jābūt ļoti piesardzīgiem, jāuzmanās, lai pirotehnikas izstrādājumi nav pavērsti pret cilvēkiem, dzīvniekiem, māju logiem vai automašīnām. Pirotehnika jāiegādājas tikai oficiālās tirdzniecības vietās, lai būtu pārliecināti, ka tā ir kvalitatīva un droša. Pirms pirotehnikas lietošanas rūpīgi jāizlasa instrukcija un precīzi jāizpilda visi nosacījumi!

BNS

Tēmas