Sabiedrība
2010. gada 19. janvāris, 14:24

Rīgas dome nolemj likvidēt "RSK apdrošināšanas AS"

Jauns.lv

Rīgas domes deputāti šodien nolēma likvidēt pašvaldībai piederošo uzņēmumu "RSK apdrošināšanas AS".

RSK savulaik tika izveidota uz apdrošināšanas AS "Rīgas slimokase" bāzes.

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) izvirzītajām prasībām, tagad nolemts izbeigt RSK darbību un sākt tās likvidāciju.

FKTK vēstulē domei norādīts, ka komisija piekrīt sagatavotajam domes lēmumprojektam, bet lēmumu par atļauju likvidācijai FKTK pieņems pēc vairāku dokumentu - likvidācijas procesa plāna un citu - saņemšanas no pašvaldības.

Partijas "Jaunais laiks" (JL) deputāts Olafs Pulks norādīja, ka RSK piederošo nekustamo īpašumu Lāčplēša ielā 38 ir nepieciešams saglabāt pašvaldības īpašumā. Pulks rosināja uzdot SIA "Rīgas nami" iegādāties šo nekustamo īpašumu, bet domes deputāti priekšlikumu noraidīja.

LETA jau ziņoja, ka FKTK padome pieņēmusi lēmumu apturēt visas RSK izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai līdz nākamā gada 31.janvārim.

FKTK šādu lēmumu pamato ar apdrošināto personu interešu aizsardzību.

Saskaņā ar šo lēmumu RSK ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, taču kompānija turpina pildīt līdz šī lēmuma pieņemšanai noslēgto apdrošināšanas līgumu saistības.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz to, ka RSK vadība un akcionārs Rīgas dome nespēja veikt savlaicīgus pasākumus, lai nodrošinātu apdrošināšanas kompānijas darbību atbilstoši "Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma" prasībām, skaidro FKTK.

FKTK padome uzdod par tiesisku pienākumu nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz šā gada 31.janvārim nodrošināt maksātspējas prasības izpildi un tehnisko rezervju segumu pilnā apmērā ar aktīviem atbilstoši "Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma" prasībām.

Rīgas dome bija plānojusi lemt par RSK akciju nodošanu privatizācijai, piemērojot privātā kapitāla piesaistīšanas metodi, bet lēmuma pieņemšana tika vairākas reizes atlikta Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Kā ziņots, nesen darbu sāka jaunais RSK vadītājs un vienīgais valdes loceklis Juris Jansons.

LETA