Sabiedrība
2010. gada 27. februāris, 21:03

Tautas partijas valde jaunnedēļ iepazīsies ar biedru pārreģistrācijas rezultātiem

Jauns.lv

Jaunnedēļ noslēgsies Tautas partijas (TP) biedru pārreģistrācija, ko pērn novembrī notikušajā kārtējā kongresā pasludināja partijas vadītājs un par šī politiskā spēka tēvu dēvētais Andris Šķēle.

Termiņš anketu aizpildīšanai tika noteikts līdz 1.martam, un jau pirmdien TP centrālajā birojā uz tikšanos sanāks partijas nodaļu vadītāji, lai apkopotu informāciju par līdzšinējo biedru aktivitāti pārreģistrācijā, aģentūrai BNS pastāstīja TP Saeimas frakcijas konsultante Sarmīte Kolāte.

Ar operatīvajiem datiem un pārreģistrācijas norisi pirmdienas vakarā plānojusi iepazīties arī TP valde, apstiprināja Kolāte, minot, ka pagaidām vēl nav zināms ne aptuvens skaits, ne kādi citi dati par pārreģistrācijas rezultātiem.

TP pārstāve pieļāva, ka informācija varētu būt pilnībā apkopota un pārbaudīta līdz pat aiznākamās nedēļas sākumam.

Jau vēstīts, ka līdz šim vienīgais no valdības un Saeimas pārstāvjiem, kurš līdz pēdējam brīdim nav bijis pārliecināts par pārreģistrēšanos partijā, ir komponists Raimonds Pauls. Maestro norādījis, ka viņam ir visai liela radošā slodze, turklāt viņš uzskata, ka ir "pienācis laiks jauniem cilvēkiem".

Pārējie deputāti un TP ministri gan anketas esot aizpildījuši un iesnieguši.

No citiem atpazīstamākajiem TP biedriem pārreģistrācijas procedūru veicis arī ekspremjers Aigars Kalvītis.

Turpretī viens no TP dibinātājiem Gundars Bērziņš gan paziņoja, ka pārreģistrācija viņu pazemojot.

"Neesmu aizpildījis anketu un nedomāju to darīt, jo nesaprotu, kādēļ partijai ar to pašlaik jānodarbojas. Tagad būšu brīvs cilvēks," teicis Bērziņš, kuram ir TP biedra karte ar pirmo numuru.

BNS