Kašruts ir jūdaisma reliģisko likumu kopums, kas attiecas uz atļautajiem un aizliegtajiem ēdieniem, kā arī regulē to pareizu pagatavošanu. Pārtikas produkti, kuru izcelsme un pagatavošana atbilst šiem likumiem, tiek saukti par košer.
Košers neapzīmē ebreju nacionālo virtuvi vai etniskas ēdienu receptes. Arī ķīniešu ēdieni var būt košer, ja vien to izcelsme un pagatavošana atbilst reliģisko likumu prasībām.
Torā netiek norādīti vai izskaidroti kašruta likumu iemesli, un reliģiski ebreji tos ievēro pilnībā, jo ievērojot likumus, viņi ievēro Dieva dotos likumus.
Kašruta likumu ievērošana padara parastu ēšanu par svētītu nodarbi. Rabīnu literatūrā ebreju pusdienu galds pat tiek salīdzināts ar Jeruzālemes tempļa altāri.
Fakts, ka šos diētiskos likumus ievēro tikai reliģiski ebreji, nozīmē, ka viņu iespējas paēst sabiedriskās ēdināšanas vietās, vai iepirkties parastos pārtikas veikalos ir diezgan ierobežotas.